Over ons

museumPASSmusées is de sleutel tot meer dan 235 Belgische musea. De pas biedt een jaar toegang tot de deelnemende musea en hun schitterende collecties. Bovendien bezoek je ook tijdelijke tentoonstellingen gratis of met een fikse korting. De lijst van deelnemende musea wordt steeds uitgebreid. 

Eindeloos veel mogelijkheden

Het is eindelijk mogelijk om ook eens een museum te bezoeken waar je anders niet onmiddellijk naartoe zou gaan of waarvoor je niet zou betalen. Met museumPASSmusées krijg je de kans om het onbekende op te zoeken. Of heb je een uurtje vrij? Spring dan gewoon een museum binnen om enkele werken te bekijken of te genieten van de stilte. Of om die vaste collectie te herontdekken. 

Gemeenschapsoverschrijdend project

Musea in Vlaanderen, Wallonië en Brussel trekken samen aan de kar voor het project. Dit is uniek in het Belgische landschap. Het opzet van de pas is tweeledig: enerzijds de zichtbaarheid van de instellingen verhogen en anderzijds de drempel tot cultuur verlagen. Het initiatief, genomen door de hele Belgische museumsector, getuigt niet enkel van een constructieve dynamiek, maar ook van hun voortdurende zorg om de toegang tot ons erfgoed te vergemakkelijken.

museumPASSmusées bestaat sinds 2018, enkele ambassadeurs gaven ons toen een duwtje in de rug.

Beheer

Het beheer van de Belgische pas zit bij de erkende cvso museumPASSmusées die is opgericht door vier organisaties: de Brusselse Museumraad, het Vlaams Museumoverleg, ICOM Belgique/Wallonie-Bruxelles/Musées et Société en Wallonie en publiq vzw. 

Bedrijfsgegevens

museumPASSmusées erkende cvso
Henegouwenkaai 41-43, 1080 Sint-Jans-Molenbeek, België
BE 0688.994.859

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas