Van Eyck in de Diepte - Frictie en harmonie door het oog van architecten en kunstenaars
© arch. Patrick Seurinck Musea Brugge, www.lukasweb.be Art in Flanders, foto Hugo Maertens

Van Eyck in de diepte - (heropening vanaf 7 december 2020)

Op 3 oktober openden de deuren van het nieuwe GUM (Gents Universiteitsmuseum) midden in de Gentse Plantentuin, om de hoek van S.M.A.K. en MSKGent.

Samen met de opening van het nieuwe museum, opende ook de pop-uptentoonstelling 'Van Eyck in de Diepte. Frictie en harmonie door het oog van architecten en kunstenaars' . Deze tentoonstelling draait helemaal rond de Vlaamse Meesterschilder Jan Van Eyck. Al is Jan Van Eyck een briljante schilder, hij is jammer genoeg ook bekend geworden als ‘de schilder die de wetten van het perspectief niet kende’, in tegenstelling tot zijn Italiaanse collega-schilders….Maar is dat ook echt zo?

€8 Gratis met museumpas

tot