IMPACT 2021
© Dienst Cultuur Oudenburg
Exposition

Fototentoonstelling IMPACT

Musée d’archéologie romaine Oudenburg

Vanaf vrijdag 30 april is in het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg de fototentoonstelling IMPACT te zien. Het resultaat van de gelijknamige fotowedstrijd waar zowel professionele als amateurfoto-grafen konden aan deelnemen. 30 laureaten uit meer dan 300 inzendingen werden geselecteerd door een professionele jury bestaande uit Pieter Clicteur, Jos Verhoogen en Stephane Verheye.

De Impact op het dagelijkse leven.
De covid-19 pandemie beheerst sinds maart 2020 ons leven. Ons maatschappelijk en sociaal leven kwam zo goed als stil te liggen. Deze situatie zorgde voor surreële beelden op straat, in de natuur en in onze eigen woonkamer. Ook bijzon¬der was dat iedereen zijn eigen perceptie over de crisis had.
Via deze tentoonstelling wil de dienst cultuur van stad Oudenburg door middel van beeld en decor deze persoonlijke ervaringen serveren aan het grote publiek.

De tentoonstelling is opgebouwd uit 3 delen.
De expo neemt de bezoekers mee op een reis met ups-and-downs. Daarom is de tentoonstelling opgebouwd uit 3 thema’s. De bezoekers mogen eerst nog eens proeven van het leven pre-corona om vervolgens meegesleurd te worden in de harde realiteit van beperkingen en lockdowns. Eindigen doet de expo met een positieve noot van hoop en solidariteit. Op die manier hoopt de organisatie dat de bezoeker hoop en kracht kan putten uit het bezoek om nog even vol te houden.
publieksprijs
Aan het einde van het bezoek kan er per categorie een stem uitgebracht worden op het favoriete beeld van de bezoekers. Want de meest gewaardeerde beelden van het publiek maken kans om naar huis te gaan met de publieksprijs.

Twee voor de prijs van één
De ingang bedraagt 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor studenten.
Aansluitend kan je mits vertoon van je ticket, het Romeins Archeologisch Museum gratis bezoeken.
Ook voor een bezoek aan de tentoonstelling is reserveren verplicht.

€5 Gratuit avec pass musées

Heures d'ouverture

au

Ouvert le:

  • Mardi du 10:00 au 17:30
  • Mercredi du 10:00 au 17:30
  • Jeudi du 10:00 au 17:30
  • Vendredi du 10:00 au 17:30
  • Samedi du 13:30 au 17:30
  • Dimanche du 13:30 au 17:30

Contact

Marktstraat 25
8460 Oudenburg