Van Eyck in de Diepte - Frictie en harmonie door het oog van architecten en kunstenaars
© arch. Patrick Seurinck Musea Brugge, www.lukasweb.be Art in Flanders, foto Hugo Maertens
Exposition

REPORTE - Van Eyck en Profondeur: Friction et harmonie à travers le regard d'artistes et d'architectes

Op 3 oktober is het zover! Dan openen we de deuren van het nieuwe GUM (Gents Universiteitsmuseum) midden in de Gentse Plantentuin, om de hoek van S.M.A.K. en MSKGent.

Samen met de feestelijke (en coronaproof) openingsmaand van ons nieuwe museum van 3 t.e.m. 31 oktober 2021 opent ook de pop-uptentoonstelling 'Van Eyck in de Diepte. Frictie en harmonie door het oog van architecten en kunstenaars' . Deze tentoonstelling draait helemaal rond de Vlaamse Meesterschilder Jan Van Eyck. Al is Jan Van Eyck een briljante schilder, hij is jammer genoeg ook bekend geworden als ‘de schilder die de wetten van het perspectief niet kende’, in tegenstelling tot zijn Italiaanse collega-schilders….Maar is dat ook echt zo?

€8 Gratuit avec pass musées

Heures d'ouverture