Exposition

ARGOS

ARGOS, centre for audiovisual arts

ARGOS werd opgericht in 1989 in Brussel en is een instituut, en bron, voor de studie, productie en ontwikkeling van kritische audiovisuele kunsten, evenals de distributie, het behoud en de restauratie ervan.

ARGOS beschouwt het audiovisuele als een belangrijk middel om op meer open en geïntegreerde manieren de wereld te bekijken en te begrijpen. We ondersteunen een veelheid aan stemmen in de samenleving en gaan in dialoog met een breed scala aan institutionele en niet-institutionele partners, zowel in Brussel als daarbuiten. Zo willen we een steeds ruimer en ​​meer divers publiek bij onze activiteiten betrekken.

ARGOS maakt tentoonstellingen en programma's, distribueert audiovisuele werken en bouwt, beheert en ontsluit een prominente collectie van kunstenaarfilms en -video's. We hebben ook een unieke mediatheek met een ruime selectie van publicaties en de audiovisuele werken van de collectie, die zowel voor professionals als het algemene publiek toegankelijk is. Daarnaast ontwikkelen we originele onderzoeksprojecten met betrekking tot vooraanstaande hiaten in de kunstgeschiedenis en de relatie ervan tot cultuur en maatschappij.

Via deze verschillende activiteiten wil ARGOS het verleden en het heden van de audiovisuele kunsten beter doorgronden, en ook instrumenten bieden om collectief hun toekomst in te beelden en opnieuw vorm te geven.

Pas de supplément connu. Renseignez-vous auprès du musée.

Heures d'ouverture

Toujours ouvert

Contact

Rue du chantier 13
1000 Bruxelles
info@argosarts.org
Visitez le site web

Accessible avantageusement en train

NMBS Bruxelles-Nord

Profitez de 50% de réduction sur votre voyage !
Avec votre pass musées, vous avez accès à 5 Discovery Tickets de la SNCB qui vous permettent de voyager à moitié prix vers les musées de votre choix (réduction valable sur le trajet aller-retour).

Découvrez votre avantage sur Mon pass musées

Plus d'informations sur ce musée

Mon pass musées
Identifiez-vous pour le pass musées digital