Museum Sint-Janshospitaal voor kinderen
© Musea Brugge
Exposition

Museum Sint-Janshospitaal voor en door kinderogen

Museum Sint-Janshospitaal (Musée Hôpital Saint-Jean)

In het Museum Sint-Janshospitaal kunnen kinderen op ontdekking in het museum. Vraag de gratis kinderaudiogids aan de kassa of duik in het kinderhospitaal.


Audiotour voor kinderen i.s.m. Het Geluidshuis (+6 jaar)


Museumassistent Hugo heeft tijdens zijn ronde door het museum ontdekt dat hij met de personages op de schilderijen kan praten. Hij maakt de kinderen deel van zijn geheim en neemt hen mee op een knotsgekke tocht langs verschillende kunstwerken. Samen belanden ze in een discussie tussen dokters, horen ze het kunstwerk van Patricia Piccinini zingen, schrikken ze van de felheid van Moeder Overste en bewonderen ze het grote drieluik van Hans Memling. Een audioguide die van het begin tot einde boeit, vol humor, kwinkslagen en met een talentvolle topcast met Wim Willaert, Liesa Naert, Ann Tuts, Sébastien Dewaele, Tom Vermeir, Koen Brandt, Marijke Guetens, Bram Coumans, Olivier Marga en Katarina Martynowski. Met tekst en regie door Marijke Guetens en een compositie van Koen Brandt.  


Kinderhospitaal (+2,5 jaar)


In het museum kunnen de kleinste bezoekers zich uitleven in het kinderhospitaal. Ze kunnen er zelf een doktersjas aandoen, hun poppen onderzoeken, een verband aandoen, een diagnose stellen met de röntgenfoto's of onderzoek doen in de vele boekjes. 


Het Museum Sint-Janshospitaal is gratis voor kinderen jonger dan 13 jaar. 

€15 Gratuit avec pass musées

Heures d'ouverture

  • Lundi fermé
  • Mardi de 9:30 à 17:00
  • Mercredi de 9:30 à 17:00
  • Jeudi de 9:30 à 17:00
  • Vendredi de 9:30 à 17:00
  • Samedi de 9:30 à 17:00
  • Dimanche de 9:30 à 17:00

Contact

Mariastraat 38
8000 Brugge

Accessible avantageusement en train

NMBS Bruges

Profitez de 50% de réduction sur votre voyage !
Avec votre pass musées, vous avez accès à 5 Discovery Tickets de la SNCB qui vous permettent de voyager à moitié prix vers les musées de votre choix (réduction valable sur le trajet aller-retour).

Découvrez votre avantage sur Mon pass musées

Mon pass musées
Identifiez-vous pour le pass musées digital