Museum Sint-Janshospitaal voor kinderen
© Musea Brugge
Tentoonstelling

Museum Sint-Janshospitaal voor en door kinderogen

Museum Sint-Janshospitaal

In het Museum Sint-Janshospitaal kunnen kinderen op ontdekking in het museum. Vraag de gratis kinderaudiogids aan de kassa of duik in het kinderhospitaal.


Audiotour voor kinderen i.s.m. Het Geluidshuis (+6 jaar)


Museumassistent Hugo heeft tijdens zijn ronde door het museum ontdekt dat hij met de personages op de schilderijen kan praten. Hij maakt de kinderen deel van zijn geheim en neemt hen mee op een knotsgekke tocht langs verschillende kunstwerken. Samen belanden ze in een discussie tussen dokters, horen ze het kunstwerk van Patricia Piccinini zingen, schrikken ze van de felheid van Moeder Overste en bewonderen ze het grote drieluik van Hans Memling. Een audioguide die van het begin tot einde boeit, vol humor, kwinkslagen en met een talentvolle topcast met Wim Willaert, Liesa Naert, Ann Tuts, Sébastien Dewaele, Tom Vermeir, Koen Brandt, Marijke Guetens, Bram Coumans, Olivier Marga en Katarina Martynowski. Met tekst en regie door Marijke Guetens en een compositie van Koen Brandt.  


Kinderhospitaal (+2,5 jaar)


In het museum kunnen de kleinste bezoekers zich uitleven in het kinderhospitaal. Ze kunnen er zelf een doktersjas aandoen, hun poppen onderzoeken, een verband aandoen, een diagnose stellen met de röntgenfoto's of onderzoek doen in de vele boekjes. 


Het Museum Sint-Janshospitaal is gratis voor kinderen jonger dan 13 jaar. 

€15 Gratis met museumpas

Openingsuren

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag van 9:30 tot 17:00
  • Woensdag van 9:30 tot 17:00
  • Donderdag van 9:30 tot 17:00
  • Vrijdag van 9:30 tot 17:00
  • Zaterdag van 9:30 tot 17:00
  • Zondag van 9:30 tot 17:00

Contact

Mariastraat 38
8000 Brugge

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brugge

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas