Expo Nele Van Canneyt
© Musea Brugge
Exposition

Nele Van Canneyt

Arentshuis

De corona-maatregelen maken van Brugge een lege, stille stad. Waar anders duizenden bezoekers te zien zijn op straten en pleinen, gaapt nu een onwezenlijke leegte. De Markt, de Burg, het Minnewater, ze liggen er verlaten bij ... Wat doet dat met de inwoners? De ervaring is helemaal anders.

Musea Brugge maakt van deze unieke gelegenheid gebruik om een creatie-opdracht toe te vertrouwen aan fotografe Nele Van Canneyt (°1973). Zij zal haar impressies van de ‘nieuwe’ stad in deze bijzondere tijden vastleggen. Haar beelden en creaties zullen in het najaar te zien zijn in het Arentshuis.

Fotografe Nele Van Canneyt is bekend om niet-geënsceneerde beelden waarin ze haar droomwereld projecteert op de realiteit rondom ons. Centraal in haar werk staat een fascinatie voor de dualiteit tussen de zichtbare leefwereld en onze ervaring van die omgeving. Elke foto is beladen met uiteenlopende verhaallijnen en emoties. Van Canneyt reist de wereld rond op zoek naar het desolate. Melancholie en eenzaamheid zitten altijd sterk verweven in haar fotoreeksen.

Van Canneyt studeerde fotografie aan Sint-Lucas Academie-Gent. Haar fotografische werk wordt de laatste jaren opgemerkt door verschillende galleries en kunsthuizen. Ze is een ‘rising star’ binnen de Belgische fotografie.

€ 6 / € 5 (inclusief permanente collectie)
Info: www.museabrugge.be

€7 Gratuit avec pass musées

Heures d'ouverture

Réouverture

au

Contact

Dijver 16
8000 Bruges
Visitez le site web

Accessible avantageusement en train

NMBS Bruges

Profitez de 50% de réduction sur votre voyage !
Avec votre pass musées, vous avez accès à 5 Discovery Tickets de la SNCB qui vous permettent de voyager à moitié prix vers les musées de votre choix (réduction valable sur le trajet aller-retour).

Découvrez votre avantage sur Mon pass musées

Plus d'informations sur ce musée