Alles voor de vorm
© Dirk Pauwels
Exposition

Alles voor de vorm (collectiepresentatie)

M Leuven

M is een verzamelplaats van kunst en verhalen met een perspectief van de middeleeuwen tot vandaag. Met als kloppend hart een rijke collectie van meer dan 52.000 kunstwerken en objecten, bestaande uit oude en hedendaagse kunst. Een reeks van wisselende collectiepresentaties brengt de grote diversiteit van de M-collectie in beeld. Maak kennis met de collectiepresentatie ‘Alles voor de vorm’.

Kan hout lijken op beton? Gebruik je een waaier alleen maar omdat je het warm hebt? Speelden voorname mensen vroeger al eens drinkspelletjes? Wat doe je met een lepel vol gaatjes? En wat is het nut van een fluwelen paraplu? Welkom in onze 19de-eeuwse salons. In de collectiepresentatie ‘Alles voor de vorm’ ontdek je vormen en voorwerpen van vroeger en nu.

De collectiepresentatie vindt een plek in de voormalige praalvertrekken van het echtpaar Vanderkelen-Mertens. Ze ontvingen er gasten, hielden er feestjes, pakten er uit met hun weelde en curiositeiten. Het zijn de ruimtes bij uitstek om de woon- en leefcultuur van de burgerij te ontdekken. Hier werp je een blik op functies, materialen en technieken, en maak je de vergelijking tussen vroeger en nu. Hoe gebruikte je een molenbeker? Waarvoor diende een samovar? Sinds wanneer eten we met een vork? En welke boodschappen kon je vertellen met een waaier?

Meer info: www.mleuven.be/vind-jezelf-terug-de-m-collectie.

€12 Gratuit avec pass musées

Heures d'ouverture

Réouverture (COVID-19)

au

ouvert le:

  • Lundi du 11:00 au 18:00
  • Mardi du 11:00 au 18:00
  • Vendredi du 11:00 au 18:00
  • Samedi du 11:00 au 18:00
  • Dimanche du 11:00 au 18:00
  • Jeudi du 11:00 au 22:00

Contact

Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
+32 (0)16 27 29 29
info@mleuven.be

Accessible avantageusement en train

NMBS Louvain

Profitez de 50% de réduction sur votre voyage !
Avec votre pass musées, vous avez accès à 5 Discovery Tickets de la SNCB qui vous permettent de voyager à moitié prix vers les musées de votre choix (réduction valable sur le trajet aller-retour).

Découvrez votre avantage sur Mon pass musées

Plus d'informations sur ce musée