Alles voor de vorm
© Dirk Pauwels

Alles voor de vorm (collectiepresentatie)

M Leuven

M is een verzamelplaats van kunst en verhalen met een perspectief van de middeleeuwen tot vandaag. Met als kloppend hart een rijke collectie van meer dan 52.000 kunstwerken en objecten, bestaande uit oude en hedendaagse kunst. Een reeks van wisselende collectiepresentaties brengt de grote diversiteit van de M-collectie in beeld. Maak kennis met de collectiepresentatie ‘Alles voor de vorm’.

Kan hout lijken op beton? Gebruik je een waaier alleen maar omdat je het warm hebt? Speelden voorname mensen vroeger al eens drinkspelletjes? Wat doe je met een lepel vol gaatjes? En wat is het nut van een fluwelen paraplu? Welkom in onze 19de-eeuwse salons. In de collectiepresentatie ‘Alles voor de vorm’ ontdek je vormen en voorwerpen van vroeger en nu.

De collectiepresentatie vindt een plek in de voormalige praalvertrekken van het echtpaar Vanderkelen-Mertens. Ze ontvingen er gasten, hielden er feestjes, pakten er uit met hun weelde en curiositeiten. Het zijn de ruimtes bij uitstek om de woon- en leefcultuur van de burgerij te ontdekken. Hier werp je een blik op functies, materialen en technieken, en maak je de vergelijking tussen vroeger en nu. Hoe gebruikte je een molenbeker? Waarvoor diende een samovar? Sinds wanneer eten we met een vork? En welke boodschappen kon je vertellen met een waaier?

Meer info: www.mleuven.be/vind-jezelf-terug-de-m-collectie.

€12 Gratis met museumpas

Tijdelijk gesloten (COVID-19)

tot

open op:

• Maandag van 11:00 tot 18:00
  • Dinsdag van 11:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 11:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 11:00 tot 18:00
  • Zondag van 11:00 tot 18:00
  • Donderdag van 11:00 tot 22:00

Vanderkelenstraat 28
3000 Leuven
info@mleuven.be

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Leuven

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum