Memling
© Aydin Aghadashloo
Exposition

Memling Now: Hans Memling in de actuele kunst

Sint-Janshospitaal

Deze tentoonstelling vertrekt van de schilderkunst van Hans Memling die tot de belangrijkste schilders in het Bourgondische Brugge behoorde. Memlings werk inspireerde verschillende actuele kunstenaars. Het Sint-Janshospitaal brengt deze invloeden in kaart.

Hij schilderde voor het middeleeuwse Sint-Janshospitaal maar liefst vier werken die tot de absolute top van de schilderkunst van de Vlaamse primitieven behoren: één imposant altaarstuk, twee drieluiken en het geliefde Ursulaschrijn zijn van zijn hand. Door de eeuwen heen heeft Memling een grote invloed gehad op kunstenaars, waaronder zelfs Dürer en Rafaël. Zijn werk inspireert ook hedendaagse makers. Deze tentoonstelling geeft aan hoe hij nog steeds de kunstscene beïnvloedt. Voor bezoekers en specialisten vormt deze expo een unieke gelegenheid om zijn werk te herontdekken en inzichten te vernieuwen.

Allereerst is een reeks vroege werken te zien van Joseph Kosuth, één van de vaders van de conceptuele kunst. Daarnaast komt de Afro-Amerikaanse schilder Kehinde Wiley aan bod. Hij schilderde het officiële portret van de Amerikaanse president Barack Obama. Verder ook werk van de Iraanse schilder Aydin Aghdashloo. De Syrisch-Amerikaanse Diana Al-Hadid en landgenoot David Claerbout creëren voor dit project ook nieuw werk.

€ 12 / € 10 (red) (inclusief permanente collectie)

€12 Gratuit avec pass musées

Heures d'ouverture

Fermé (COVID-19)

au

Contact

Mariastraat 38
8000 Brugge
Visitez le site web

Accessible avantageusement en train

NMBS Bruges

Profitez de 50% de réduction sur votre voyage !
Avec votre pass musées, vous avez accès à 5 Discovery Tickets de la SNCB qui vous permettent de voyager à moitié prix vers les musées de votre choix (réduction valable sur le trajet aller-retour).

Découvrez votre avantage sur Mon pass musées

Plus d'informations sur ce musée