Memling
© Aydin Aghadashloo
Tentoonstelling

Memling Now: Hans Memling in de actuele kunst

Sint-Janshospitaal

Deze tentoonstelling vertrekt van de schilderkunst van Hans Memling die tot de belangrijkste schilders in het Bourgondische Brugge behoorde. Memlings werk inspireerde verschillende actuele kunstenaars. Het Sint-Janshospitaal brengt deze invloeden in kaart.

Hij schilderde voor het middeleeuwse Sint-Janshospitaal maar liefst vier werken die tot de absolute top van de schilderkunst van de Vlaamse primitieven behoren: één imposant altaarstuk, twee drieluiken en het geliefde Ursulaschrijn zijn van zijn hand. Door de eeuwen heen heeft Memling een grote invloed gehad op kunstenaars, waaronder zelfs Dürer en Rafaël. Zijn werk inspireert ook hedendaagse makers. Deze tentoonstelling geeft aan hoe hij nog steeds de kunstscene beïnvloedt. Voor bezoekers en specialisten vormt deze expo een unieke gelegenheid om zijn werk te herontdekken en inzichten te vernieuwen.

Allereerst is een reeks vroege werken te zien van Joseph Kosuth, één van de vaders van de conceptuele kunst. Daarnaast komt de Afro-Amerikaanse schilder Kehinde Wiley aan bod. Hij schilderde het officiële portret van de Amerikaanse president Barack Obama. Verder ook werk van de Iraanse schilder Aydin Aghdashloo. De Syrisch-Amerikaanse Diana Al-Hadid en landgenoot David Claerbout creëren voor dit project ook nieuw werk.

€ 12 / € 10 (red) (inclusief permanente collectie)

OPGELET: Deze expo werd omwille van de Coronamaatregelen uitgesteld. De nieuwe data zijn: 1 oktober tot 1 februari 2020.

€12 Gratis met museumpas

Openingsuren

Opnieuw open (COVID-19)

tot

open op:

  • Dinsdag van 9:30 tot 17:00
  • Woensdag van 9:30 tot 17:00
  • Donderdag van 9:30 tot 17:00
  • Vrijdag van 9:30 tot 17:00
  • Zaterdag van 9:30 tot 17:00
  • Zondag van 9:30 tot 17:00

Contact

Mariastraat 38
8000 Brugge
Bezoek website

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brugge

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Meer over dit museum