Rodin. "Une Renaissance moderne"
© BAM
Tentoonstelling

Rodin: "Een moderne Renaissance"

CAP/Museum Schone Kunsten van Bergen

In het voorjaar van 2024 wijdt het Musée des Beaux-Arts in Bergen een gloednieuwe tentoonstelling aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917). De tentoonstelling biedt een herlezing van zijn artistieke carrière, met België - de rijke bodem die zijn kunst tot bloei liet komen - als hoogtepunt.

De tentoonstelling toont bijna tweehonderd van de beroemdste sculpturen van de kunstenaar, waarvan sommige monumentaal zijn, tekeningen, gravures en schilderijen, afkomstig uit het Musée Rodin in Parijs, internationale instellingen en privéverzamelingen. Dankzij de vele ontdekkingen en vergelijkingen met Rodins inspiratiebronnen (Michelangelo, Vesalius, Mabuse, Rubens) zal de belangstelling van de beeldhouwer voor artistieke vernieuwingen van de Renaissance worden onthuld, waar tot nu toe weinig aandacht aan is besteed.

In dit opzicht biedt de tentoonstelling de gelegenheid om het werk van de beeldhouwer Jacques Du Brœucq, meester van Gianbologna, te herontdekken, evenals een selectie werken uit de collecties van het Musée des Beaux-Arts de Mons.

Dankzij de uitzonderlijke medewerking van de Belgische kunstenares Berlinde De Bruyckere blijft Rodin, bijna paradoxaal genoeg, relevant als een essentiële mijlpaal op de weg naar de hedendaagse kunst.

De tentoonstelling is samengesteld door Antoinette Le Normand-Romain, eredirecteur-generaal van het Institut National d'Histoire de l'Art (INHA), en Christina Buley-Uribe, kunsthistorica gespecialiseerd in de tekeningen van Rodin.

€16 Gratis met museumpas

Openingsuren

tot en met

Contact

Rue Neuve 8
7000 Mons

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Bergen

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas