Extra voordelen

Extra voordelen met de museumpas

Er zit nóg meer in je museumpas dan gratis musea en tentoonstellingen. Geniet tijdens je museumbezoek van deze leuke voordelen.

nmbs museumpas

50% korting op treintickets

Je reist 5 keer aan halve prijs met de trein naar en van het museum. De NMBS-kortingscodes zitten in je account, je vindt ze hier.

Expo Happiness

€ 10 korting op de expo ‘Happiness’

Dit voorjaar maakt Plein Publiek in Brussel plaats voor een tentoonstelling waar je dolgelukkig van wordt: met je museumpas bezoek jij de immersive expo Happiness aan slechts € 5 in plaats van € 15 (VVK) of € 16 (ADK).

Brusselse Nocturnes

Voordelig naar Nocturnes Brussels

Tijdens de Brusselse Nocturnes openen de musea van onze hoofdstad ‘s avonds hun deuren voor spetterende expo’s, workshops en performances. En met je museumpas bezoek je 19 locaties gratis!

Korting in de shop van Z33

Korting in de shop van Z33

Ook zot van museumshops? In die van Z33 Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur in Hasselt krijg je als pashouder 5% korting.

Gratis gezinspakket in Texture

Gratis gezinspakket in Texture

In Texture neemt Staf Stekel je kinderen van 6 tot 12 jaar mee op sleeptouw. Als pashouder krijg jij dit pakket vol raadsels en verrassingen helemaal gratis.

Kop koffie in Museum Dr. Guislain

Kop koffie in Museum Dr. Guislain

Nog even keuvelen na je bezoek aan het Gentse Museum Dr. Guislain? Dat is nog gezelliger met een gratis kop koffie, op vertoon van je museumpas.

Affiche in Stichting Folon

Affiche in Stichting Folon

Helemaal verliefd op de beeldhouwwerken van Jean-Michel Folon? In Stichting Folon krijg je op vertoon van je pas een gratis affiche met een van zijn sculpturen.

Expo-affiche in het Fotografiemuseum

Expo-affiche in het Fotografiemuseum

Naar de tentoonstellingen van het Fotografiemuseum zou je uren kunnen kijken. Gelukkig kan dat thuis, want met je pas heb je recht op een gratis expo-affiche.

Eperon d'Or

Gratis drankje in Eperon d’Or

Om de expo 'Sneaker Gold' te vieren, trakteert Eperon d'Or alle pashouders op een gratis glaasje bubbels of frisdrank.

keramis-centrum-van-de-keramiek

Gratis koffie of thee in Keramis

Geen betere afsluiter voor een bezoek aan Keramis, Centrum van de Keramiek dan een gratis koffie of thee uit - jawel - een keramieken kopje.

Het Steen

1+1 gratis in Het Steen

In The Antwerp Story reis je door de stad én de tijd. Als pashouder mag je een +1 meenemen die geen entree hoeft te betalen.

WIELS

Gratis tote bag in WIELS

Aan de wereld tonen dat jij een museum lover bent? Ga naar WIELS, laat je museumpas zien en krijg een gratis tote bag cadeau (t.w.v. € 10).

Dru!f

Gratis notitieboekje in Bezoekerscentrum Dru!f

Leg je observaties uit onze musea voortaan vast in een fruitig notitieboekje. Vraag je gratis exemplaar in Dru!f, huis van de tafeldruif.

KBR museum

€ 8 korting op een rondleiding in het KBR museum

Ontdek de schat van de Bourgondiërs in het KBR museum met een gids. Op 7 mei en 2 juli kost de rondleiding voor pashouders slechts € 7 i.p.v. € 15. Schrijf je hier in.

 Maison du patrimoine médiéval mosan

Privé-rondleiding in Maison du patrimoine médiéval mosan

Op 18 mei leidt Maison du patrimoine médiéval mosan je rond door de tijdelijke tentoonstelling en het atelier van schilder Koen Broucke. Volledig gratis voor pashouders, maar reserveer wel op voorhand je plek.

 mima-millennium-iconoclast-museum-of-art

10% korting in de shop van MIMA

Hippe posters, puzzels, lectuur of een pennenzak: in de shop van het MIMA - Millennium Iconoclast Museum of Art krijg je 10% korting met je museumpas.

centrale-for-contemporary-art

10% korting in de museumshop van CENTRALE

Niet alleen de expo’s van het Brusselse CENTRALE for contemporary art zijn de moeite. De museumshop is dat ook. En met jouw museumpas koop je alles uit het gamma van CENTRALE aan 10% korting!

mudel-museum-van-deinze-en-de-leiestreek

50% korting op de catalogus van mudel

Hou de kunst van de Leiestreek dicht bij jou met de museumcatalogus van mudel. Met je museumpas betaal je slechts € 2,5 i.p.v. € 5.

piconrue-musee-de-la-grande-ardenne

Korting op een doeboekje voor kinderen in Piconrue

Knuffelkonijn Jeannot neemt je mee door de verschillende fases in ons leven. Dit vrolijke doeboekje van Piconrue - Musée de la Grande Ardenne heb je voor maar € 1 i.p.v. € 5. (Alleen in het Frans)

bozar-paleis-voor-schone-kunsten

Drankje en korting in Bozar

Tijdens de Brusselse Nocturnes schenkt Bozar alle pashouders een gratis glas frisdrank of bier in. Bovendien krijg je ook 10% korting in de museumshop.

Museum van Klein Formaat

Gratis amusement voor kids in het Het Museum van "Klein Formaat"

Hedendaagse kunst, niet groter dan een A4’tje. Dat is waar het in dit museum om draait. Breng je kinderen mee, want met je museumpas mag je gratis een spelletje uitkiezen. (Alleen in het Frans)

keramis-centrum-van-de-keramiek

Met korting naar Contes au Musée in Keramis

Op 27 mei en 10 juni organiseert Keramis een begeleide wandeling door de wereld van keramist Daniel Pontoreau. Als pashouder betaal je slechts € 4 i.p.v. € 12. Reserveer je plek via de website van Keramis. (Alleen in het Frans)

lintweverijmusem-van-komen

Souvenir in het Lintweverijmuseum

In het Lintweverijmuseum van Komen leer je alle geheimen van de weefkunst. Pashouders krijgen na hun bezoek een leuk souvenir mee naar huis.

Dhondt-Dhaenens

Gratis postkaart in Museum Dhondt-Dhaenens

Een mooi postkaartje komt altijd van pas. In Museum Dhondt-Dhaenens krijg je er een naar keuze uit de tentoonstelling ‘Het Erf’.

10% korting in de shop van Musée du Malgré-Tout

10% korting in de shop van Musée du Malgré-Tout

Ga na je reis door de prehistorie ook nog even snuffelen in de shop van Musée du Malgré-Tout. Je krijgt er als pashouder 10% korting!

Gratis speelkaarten

Gratis speelkaarten in het Speelgoedmuseum

Haast je! De eerste 500 museumbezoekers die hun kind(eren) meenemen naar het Speelgoedmuseum, krijgen een gratis set speelkaarten met een print naar keuze.

Gratis koffie of korting in de shop

Gratis koffie of korting in de shop van het Wetenschappelijk Cultuurcentrum

In het Wetenschappelijk Cultuurcentrum - ULB kies je tussen twee cadeaus: een dampende kop koffie of 10% korting in de museumshop.

Boek ‘Schaven aan het Verleden’ in het Gallo-Romeins Museum van Aat

Boek ‘Schaven aan het Verleden’ in het Gallo-Romeins Museum van Aat

Je gaat vooral naar het Gallo-Romeins Museum van Aat voor zijn indrukwekkende collectie schepen, maar nu ook voor je gratis exemplaar van het boek ‘Schaven aan het Verleden’.

Gratis cadeautje in Computermuseum NAM-IP

Gratis cadeautje in Computermuseum NAM-IP

In het NAM-IP Computermuseum in Namen bewonder je meer dan 300 computers, van de 19de eeuw tot vandaag. Bovendien krijgen de 100 eerste pashouders een leuk cadeautje mee naar huis.

Jenevermuseum borrel

Een borrel of frisdrank in het Jenevermuseum

Een bezoek aan het Jenevermuseum is niet compleet zonder borrel. Pashouders krijgen er eentje gratis. Schol!

Autrique kronikas

Gratis exemplaar van Kronikas #2 in het Autrique-Huis

Erfgoed gegoten in een stripverhaal: het Kronikas-magazine (FR/EN) is tijdelijk gratis voor pashouders. Vraag je exemplaar in het Autrique-huis.

Wellington Museum korting

10% korting in de shop van het Wellington Museum

Gefascineerd door het verhaal van de Slag bij Waterloo? Bezoek de museumshop van het Wellington Museum en profiteer van 10% korting.

Nationale Bank - Extra voordeel museumpas

Een boek van het Museum van de Nationale Bank

Dit museum doet je het prachtige boek ‘Diepe Indruk’ cadeau over de geschiedenis van de Drukkerij van de Nationale Bank.

Talbot House café

Koffie en kidstour bij Talbot House

Ooit ontving deze plek soldaten. Nu ben jij er welkom om hun verhalen te ontdekken. Bovendien krijg je gratis koffie of thee in de tuin én een kleurplaat en kidstour voor kleinsten.

Promenade Brel Wandeling

Op wandel met Brel

De Brel Stichting laat museumpashouders kennismaken met het Brussel van Jacques Brel voor €5 in plaats van €12. Wandel door de stad met een audiogids en verlies jezelf in zijn stem, chansons en anekdotes.

Bezoekscentrum Terra Nova

Gratis audiogids in Bezoekerscentrum Terra Nova

In Bezoekerscentrum Terra Nova plons je in de geschiedenis van de stad Namen. Dat is nóg boeiender met een bijhorende audiogids.

 

Nog geen museumpas?

Bezoek een jaar lang meer dan 220 Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil, voor maar € 59.

Dit is de museumpas:

  • Vaste museumcollecties: met je museumpas kan je de permanente tentoonstellingen van alle deelnemende musea gratis bezoeken.
  • Tijdelijke expo's: ook tijdelijke tentoonstellingen kan je met de museumpas gratis of met fikse korting bezoeken.
  • Zoveel tips: via e-mail, Facebook en Instagram krijg je boeiende tips om uit te kijken naar je volgende bezoek.

Bestel je museumpas ›

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas