Extra voordelen

Met je museumpas in de hand krijg je nog meer dan gratis musea en tentoonstellingen! 

Profiteer bij je museumbezoek van deze extra’s:

nmbs museumpas

50% korting op treintickets

Je reist 5 keer aan halve prijs met de trein naar en van het museum. De NMBS-kortingscodes zitten in je account, je vindt ze hier.

Design Museum Brussels

Catalogus aan voordeelprijs bij Design Museum Brussels

Geniet van de boeiende catalogus The Plastic Collection - over de wereld van ‘plastic design’ vanaf de jaren 1950 - voor €5 in plaats van €9,90. Met de groeten van Design Museum Brussels! 

Snijders&Rockoxhuis

Postkaarten van het Snijders&Rockoxhuis

Dit verrassende museum in hartje Antwerpen doet pashouders een set elegante postkaarten cadeau. Kies uit een reeks portretten, bloemen of Bruegel! 

In Flanders Fields

10% korting in de shop van In Flanders Fields

In Ieper dompelt het In Flanders Fields Museum je onder in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Met je museumpas krijg je 10% korting in de museumshop. 

Centre de la Gravure et de l’Image imprimée

5 postkaarten in het Centre de la Gravure

Voor verbazingwekkend drukwerk moet je in het Centre de la Gravure et de l’Image imprimée zijn - pashouders krijgen bij hun bezoek 5 postkaartjes, zolang de voorraad strekt. 

Meet The Masters museumpas voordeel

Voordelig naar Meet The Masters

Met je museumpas betaal je €6 in plaats van €10 voor dé expo rond de Vlaamse grootmeesters Van Eyck, Bruegel en Rubens in Brussel.

Espace gallo-romain d’Ath

Schenk een vriend toegang tot het Gallo-Romeins Museum van Aat

Als pashouder krijg je na je bezoek een gefrankeerde postkaart. Verzend die naar een vriend: met zijn afgestempelde kaart krijgt hij gratis toegang tot dit verbazingwekkende archeologische museum.

Huis van Alijn

10% korting in de shop van het Huis van Alijn

Het dagelijks leven zoals het was - dat is de insteek voor het Gentse Huis van Alijn, museum van het dagelijkse leven. Met je museumpas krijg je 10% korting in de museumshop.

Promenade Brel Wandeling

Op wandel met Brel

De Brel Stichting laat museumpashouders kennismaken met het Brussel van Jacques Brel voor €5 in plaats van €12. Wandel door de stad met een audiogids en verlies jezelf in zijn stem, chansons en anekdotes.

Maison du patrimoine medieval mosan

Gratis bezoekersgids bij het Maison du patrimoine médiéval mosan

Neem een duik in de Middeleeuwen met een uitstap naar Bouvignes en dit erfgoedhuis. Je bezoekt het museum met een gratis bezoekersbrochure (Franstalig).

postkaarten Felixart

Gratis postkaarten bij FeliXart Museum

Ontdek het werk én de tuin van modernistisch schilder Felix De Boeck in Drogenbos. Als museumpashouder krijg je 2 mooie postkaarten gratis bij je bezoek.

Talbot House café

Koffie en kids bij Talbot House

Ooit ontving deze plek soldaten. Nu ben jij er welkom om hun verhalen te ontdekken. Bovendien krijg je gratis koffie of thee in de tuin én een kleurplaat en kidstour voor kleinsten.

Musee Gaspar

Een postkaart van het Gaspar Museum

De expo Peu commune leidt je door de rijke kunstcollecties van de stad Aarlen. Elke pashouder krijgt één postkaart groot formaat cadeau, te kiezen uit 4 ontwerpen.

MIMA

Twee postkaarten van het MIMA

Het Brusselse Millennium Iconoclast Museum of Art confronteert je met brandend actuele kunst. Pashouders krijgen bij hun bezoek 2 mooie postkaarten cadeau.

Plugstreet 14-18

Gratis boek bij Plugstreet 14-18

In Ploegsteert ga je op tocht door de geschiedenis van WO I. Slechts de eerste 100 pashouders krijgen het boek Australiërs aan het westelijk front gratis in de hand gedrukt.

Mundaneum

Affiche en postkaarten in het Mundaneum

Maak kennis met een voorloper van de zoekmachine in dit prachtige Art Deco-gebouw in Bergen. De eerste 200 museumpashouders krijgen een beeldige Belgische poster en 3 postkaarten bij hun bezoek.

Maison Losseau

Postkaart en boeklegger in Maison Losseau

Het Maison Losseau, juweeltje van de art nouveau in Bergen, verwent pashouders met een gratis postkaart én een gratis boeklegger.

Minigolf Chaudfontaine

Gratis minigolf bij WaterHouse en ArtHouse

Voor een dag naar Chaudfontaine? Ontdek er alles over water in het WaterHouse én over moderne kunst in het ArtHouse. Met je museumpas speel je bovendien gratis minigolf op de site van de musea.

Töpfereimuseum Raeren

Bezoekersgids aan halve prijs bij het Pottenbakkerijmuseum Raeren

Op de Belgisch-Duitse grens vind je het kasteel van Raeren en zijn unieke collectie steengoed. Pashouders krijgen voor €5 in plaats van €10 een rondleiding door een 16e-eeuwse meester-pottenbakker.

Shop Wellington Museum

10% in de shop van het Wellington Museum

Voel je een soldaat tegen Napoleon in dit voormalige hoofdkwartier van de hertog van Wellington in Waterloo. Met je museumpas krijg je 10% korting in de museumshop.

Cartes postales Ecomuseum

Postkaarten bij het Ecomuseum van de Viroin

Ontdek hier de vele veranderingen in de landstreek Tussen-Samber-en-Maas van de 18e tot de 20ste eeuw. De eerste 500 pashouders gaan naar huis met 4 mooie postkaarten.

Postkaarten bij KBR

In het museum van de nationale bibliotheek KBR beleef je de wereld van de hertogen van Bourgondië. De eerste 180 bezoekers met museumpas krijgen er ook 3 postkaarten. 

Abdijmuseum Ten Duinen

Catalogus bij Abdijmuseum Ten Duinen

Ga zalig ontspannen in de voormalige Duinenabdij in Koksijde. Bovenop je bezoek krijg je een gratis catalogus (t.w.v. €10) over de zilvercollectie van het museum. Breng je iemand mee? Dan gaat die naar huis met een potlood versierd met een collectiestuk. Noot: één catalogus per bubbel. 

 

Nog geen museumpas?

Bezoek een jaar lang meer dan 190 Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil, voor maar €59.

Dit is de museumpas:

  • Vaste museumcollecties: met je museumpas kan je de permanente tentoonstellingen van alle deelnemende musea gratis bezoeken.
  • Tijdelijke expo's: ook tijdelijke tentoonstellingen kan je met de museumpas gratis of met fikse korting bezoeken.
  • Zoveel tips: via e-mail, Facebook en Instagram krijg je boeiende tips om uit te kijken naar je volgende bezoek.

Bestel je museumpas >