Extra voordelen

Extra voordelen met de museumpas

Er zit nóg meer in je museumpas dan gratis musea en tentoonstellingen. Voor onze vierde verjaardag trakteren de musea je op extra feestelijke voordelen. Geniet bij je museumbezoek van deze cadeaus.

nmbs museumpas

50% korting op treintickets

Je reist 5 keer aan halve prijs met de trein naar en van het museum. De NMBS-kortingscodes zitten in je account, je vindt ze hier.

Naar Museum Night Fever met straffe korting

Naar Museum Night Fever met straffe korting

Op 22 oktober palmen jonge kunstenaars de Brusselse musea in. Een avond vol creativiteit, concerten, rondleidingen én een afterparty. Met de museumpas krijg je € 9 korting voor Museum Night Fever (€ 5 zonder of € 15 met afterparty, in voorverkoop). Koop je ticket bij MIMA, WIELS, Villa Empain, BELvue museum of het Belgisch Stripcentrum.

Verjaardagstaart Bakkerijmuseum

Verjaardagstaart in het Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum in Veurne trakteert alle pashouders op een gratis stukje verjaardagstaart: haast je naar het gezellige museumcafé om mee te vieren.

Gratis cava

Gratis cava in Eperon d'Or

Alle pashouders mogen in Eperon d’Or in Izegem klinken met een gratis glaasje cava. De jongste bezoekers krijgen kinderchampagne!

Neem iemand mee naar MACS en CID

Neem iemand mee naar MACS en CID

Geniet samen van hedendaagse kunst: in MACS - Museum voor Hedendaagse Kunsten van Grand-Hornu en CID - Centrum voor Innovatie en Design van Grand-Hornu mogen alle pashouders gratis nog iemand meenemen.

Gratis catalogus Toots Thielemans

Gratis catalogus rond Toots Thielemans in KBR

De Koninklijke Bibliotheek van België eert jazzlegende Toots Thielemans met een tijdelijke expo. Als aandenken krijg je gratis de bijbehorende catalogus of een exclusief mondmasker mee naar huis.

Feestelijke rondleiding

Feestelijke rondleiding in het STAM

Het STAM in Gent trakteert op een exclusieve verjaardagsrondleiding voor pashouders, eentje in het Frans en eentje in het Nederlands. En dat op de 12de verjaardag van het stadsmuseum: twee keer feest! Schrijf je hier in.

Koffie of taart in het Snijders&Rockoxhuis

Koffie of taart in het Snijders&Rockoxhuis

Haal bij je bezoek aan het Snijders&Rockoxhuis een bonnetje op en loop naar Maison Tartine om de hoek, waar je getrakteerd wordt op een gratis koffie of een stuk cake.

Gratis biertje in de Citadel van Namen

Gratis biertje in de Citadel van Namen

Even uitblazen na je bezoek aan de Citadel van Namen? Installeer je in het café Made in Namur voor een gratis biertje: kies voor een Blanche de Namur of een Blanche Rosée.

Gratis cadeautje in Computermuseum NAM-IP

Gratis cadeautje in Computermuseum NAM-IP

In het NAM-IP Computermuseum in Namen bewonder je meer dan 300 computers, van de 19de eeuw tot vandaag. Bovendien krijgen de 100 eerste pashouders een leuk cadeautje mee naar huis.

Gratis cava of koffie in Speelgoedmuseum Mechelen

Gratis cava of koffie in Speelgoedmuseum Mechelen

Dubbel feest! Speelgoedmuseum Mechelen blaast 40 kaarsjes uit, museumpas 4. Daarom krijgen alle pashouders een glaasje cava of een kopje koffie, met een wafel of een ijsje erbij.

Gratis marsepein in Het Steen

Gratis marsepein in Het Steen

In Het Steen (het oudste gebouw van Antwerpen) duik je in de geschiedenis van de stad met The Antwerp Story. Met je museumpas krijg je bovendien een ambachtelijke marsepeinenreep mee naar huis.

Neem iemand mee naar het Andenne Museum

Neem iemand mee naar het Andenne Museum

Benieuwd naar schatten uit de prehistorie? Die vind je in het Andenne Museum, en dat hoeft niet alleen: als pashouder mag je gratis nog iemand meenemen voor een bezoek aan de permanente collectie.

Gratis catalogus in Autoworld

Gratis catalogus in Autoworld

In Autoworld wandel je langs meer dan 300 voertuigen door de geschiedenis van de auto. Alle pashouders krijgen gratis de museumcatalogus mee naar huis.

Gratis ijsje in Talbot House

Gratis ijsje in Talbot House

Geniet na je bezoek aan Talbot House in Poperinge van een gratis lokaal ijsje: ideaal voor tijdens je wandeling door de mooie Britse landschapstuin rond het museum.

Een cadeautje van glas

Een cadeautje van glas in GlazenHuis Lommel

Onder de indruk van alle prachtige glaskunstwerken in GlazenHuis Lommel ? Dan heb je geluk, want alle pashouders die het museum bezoeken gaan naar huis met een gratis glazen cadeautje.

Neem iemand mee naar de Botanique

Neem iemand mee naar de Botanique

Kunst is altijd mooier als je er samen van kan genieten, en dus mogen alle pashouders gratis iemand meenemen naar de tentoonstelling PHOTO BRUT #2 in de Botanique.

Gratis bladwijzer Museum Kunst & Geschiedenis

Gratis bladwijzer in Museum Kunst & Geschiedenis

Van de prehistorie tot de Belgische art nouveau: herinner je je bezoek aan het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel dankzij een gratis bladwijzer voor alle pashouders.

Een drankje of lekkers op het Adornesdomein

Een drankje of lekkers op het Adornesdomein

Na je bezoek aan het Adornesdomein en de mysterieuze Jeruzalemkapel in Brugge krijg je een muntje mee: dat mag je in het museumcafé de Scottish Lounge inruilen voor een kopje koffie of thee, een Schots koekje of een chocoladereep.

Gratis catalogus in Mariemont

Gratis catalogus in Mariemont

Geraak je niet uitgekeken op de ongelofelijke historische schatten in het Koninklijk Museum van Mariemont ? Neem dankzij je museumpas gratis de catalogus Schatten van Mariemont mee naar huis.

korting shop MOU

15% korting in de shop van MOU

Neem een stukje geschiedenis mee na je bezoek aan MOU, Museum Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen. Pashouders krijgen 15% korting in de shop.

stadsspel Coudenbergpaleis

Spannend stadsspel rond het Coudenbergpaleis

Help architect Joris om binnen te geraken aan het hof. Dit splinternieuwe stadsspel speel je op je smartphone, in de buurt rond het Coudenbergpaleis. Pashouders kunnen de app gratis downloaden.

Jenevermuseum borrel

Een borrel of frisdrank in het Jenevermuseum

Een bezoek aan het Jenevermuseum is niet compleet zonder borrel. Pashouders krijgen er eentje gratis. Schol!

Autrique kronikas

Gratis exemplaar van Kronikas #2 in het Autrique-Huis

Erfgoed gegoten in een stripverhaal: het Kronikas-magazine (FR/EN) is tijdelijk gratis voor pashouders. Vraag je exemplaar in het Autrique-huis.

korting shop Hospitaal OLV met de Roos

10% korting in de shop van Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos

Leef je uit in de shop van Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos. De boeken, lekkernijen en andere hebbedingen zijn voor pashouders aan 10% korting.

postkaart TAMAT

Schilderachtige postkaart in TAMAT

Dat tapijten echte kunstwerken kunnen zijn, bewijst TAMAT, Museum voor Wandtapijten en Textielkunsten van de Federatie Wallonië-Brussel. Pashouders krijgen zo’n kunstwerk gratis, in de vorm van een postkaart.

Kunsthal Extra City korting

10% korting in de shop van Kunsthal Extra City

Keuzestress! In Kunsthal Extra City krijg je 10% korting op álle boeken in de shop.

Geneeskundemuseum Extra voordeel

10% korting op alle publicaties van het Geneeskundemuseum

Meer weten over de medische wereld? Neem een publicatie mee naar huis in de shop van het Geneeskundemuseum. Pashouders krijgen 10% korting.

Wellington Museum korting

10% korting in de shop van het Wellington Museum

Gefascineerd door het verhaal van de Slag bij Waterloo? Bezoek de museumshop van het Wellington Museum en profiteer van 10% korting.

DHAM Extra voordeel

Catalogus van de expo Art’denne in DHAM

Al jaren brengen kunstenaars in beeld wat de Ardennen zo uniek maakt. Durbuy History & Art Museum schenkt de catalogus van de tentoonstelling nu aan alle pashouders (t.w.v. € 13).

Speelgoedmuseum

10% korting in de shop van het Speelgoedmuseum

Maak je kinderen blij met een souvenir uit het Speelgoedmuseum Mechelen. Als pashouder krijg je 10% korting in de shop vol teddyberen, puzzels en Lego-ventjes.

Texture

10% korting in de museumshop van Texture

Linnen strikjes of duurzame koffiefilters: als pashouder koop je alles uit de museumshop van Texture aan 10% korting.

Nationale Bank - Extra voordeel museumpas

Een boek van het Museum van de Nationale Bank

Dit museum doet je het prachtige boek ‘Diepe Indruk’ cadeau over de geschiedenis van de Drukkerij van de Nationale Bank.

Talbot House café

Koffie en kidstour bij Talbot House

Ooit ontving deze plek soldaten. Nu ben jij er welkom om hun verhalen te ontdekken. Bovendien krijg je gratis koffie of thee in de tuin én een kleurplaat en kidstour voor kleinsten.

Promenade Brel Wandeling

Op wandel met Brel

De Brel Stichting laat museumpashouders kennismaken met het Brussel van Jacques Brel voor €5 in plaats van €12. Wandel door de stad met een audiogids en verlies jezelf in zijn stem, chansons en anekdotes.

Cartes postales Ecomuseum

Postkaarten bij het Ecomuseum van de Viroin

Ontdek hier de vele veranderingen in de landstreek Tussen-Samber-en-Maas van de 18e tot de 20ste eeuw. De eerste 500 pashouders gaan naar huis met 4 mooie postkaarten.

Museum Mayer van den Bergh

De catalogus “Madonna ontmoet Dulle Griet” aan -50%

Nagenieten van de tijdelijke tentoonstelling in het Museum Mayer van den Bergh? Neem de catalogus mee naar huis aan € 5 in plaats van € 10.

Mondmasker Rubenshuis

30% korting op een mondmasker van het Rubenshuis

Ga veilig naar het Antwerpse Rubenshuis en krijg 30% korting op een van de drie modellen mondmaskers.

Bezoekscentrum Terra Nova

Gratis audiogids in Bezoekerscentrum Terra Nova

In Bezoekerscentrum Terra Nova plons je in de geschiedenis van de stad Namen. Dat is nóg boeiender met een bijhorende audiogids.

 Magneet in Dru!f

Magneet in Dru!f

Een aanwinst voor je memobord of koelkast: een magneet met een kunstwerk van Edmond Dubrunfaut of met een prachtige druivenserre! Kies er eentje en haal deze gratis in Dru!f, huis van de tafeldruif.

 

Nog geen museumpas?

Bezoek een jaar lang meer dan 220 Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil, voor maar € 59.

Dit is de museumpas:

  • Vaste museumcollecties: met je museumpas kan je de permanente tentoonstellingen van alle deelnemende musea gratis bezoeken.
  • Tijdelijke expo's: ook tijdelijke tentoonstellingen kan je met de museumpas gratis of met fikse korting bezoeken.
  • Zoveel tips: via e-mail, Facebook en Instagram krijg je boeiende tips om uit te kijken naar je volgende bezoek.

Bestel je museumpas ›

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas