Geschenktip: geef een museumpas cadeau

Wie maak je blij met een jaar vol musea?

Museumpas cadeau

Onze cadeautip? De museumpas!
Die kleine museumpas, dat zijn eigenlijk superveel leuke uitjes naar verrassende musea. Wanneer je wil, hoe vaak je wil, een jaar lang, overal in België. Het grootste museumabonnement van het land, een geweldige ‘cultuurcheque’ als origineel cadeau! Niet alleen voor fans van kunst, trouwens: meer dan de helft van de gratis musea boeien met andere verhalen, werelden en belevenissen.

Hoe geef je een museumpas cadeau?

Dat kan op drie manieren:

1. Pas over een week schenk ik de museumpas(sen)

Dan kun je gewoon online een museumpas kopen. We sturen de glimmend nieuwe pas dan op met de post naar jou, of naar de gelukkige. Binnen de 7 dagen zit hij in de brievenbus. De blije ontvanger registreert zich dan online als eigenaar, er staat immers geen naam op de kaart gedrukt. 

2. Graag sneller: ik wil een cadeaubon 

Je koopt een museumpas online, en in de laatste stap (na de betaling) kan je een mooie cadeaubon downloaden. Die pdf kun je meteen printen en vandaag nog afgeven. De echte pas komt dan een week later via de post.

3. Een museum in de buurt?

Check hier of dat museum meedoet met de museumpas. Want zo ja, dan kan je tijdens de openingsuren aan de balie ook een museumpas kopen en meteen meenemen.

Ik doe een museumpas cadeau ›

1 pas, 186 musea

Bezoek een jaar lang alle deelnemende Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil, voor maar €59.

  • Vaste museumcollecties
    Met je museumpas kan je de permanente tentoonstellingen van 186 musea gratis bezoeken.
  • Tijdelijke expo's
    Ook tijdelijke tentoonstellingen kan je met de museumpas gratis of met fikse korting bezoeken. Details over die korting vind je op de pagina van elke expo.

De museumpas is een jaar geldig. Het grootste museumabonnement van het land start vanaf je online registratie of je eerste museumbezoek. Zonder registratie of bezoek start deze termijn automatisch 2 maanden na aankoop.

Alle deelnemende musea vind je hier ›