Museum aan de Ijzer

De IJzertoren herbergt een vredesmuseum met 22 verdiepingen en brengt er het verhaal van de Belgische-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog enerzijds en de Vlaamse ontvoogding anderzijds.

Het Museum aan de IJzer, met zijn 22 verdiepingen, brengt het verhaal van de Belgische-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog enerzijds en de Vlaamse ontvoogding anderzijds. De verhaallijn in het museum wordt opgehangen aan de baseline: ‘Wat rest van het leven. Wat blijft van het land.’ In het museum wordt geen vrijblijvende boodschap gebracht, maar een duidelijke opdracht meegegeven: Nooit meer oorlog!

Vanuit de panoramazaal of vanop het dakterras, 84 meter hoog, heb je een uniek uitzicht over de hele frontstreek.

okt > maa
ma - vr: 09:00 - 17:00
za - zo + feestdagen: 10:00 - 17:00

apr > sept
ma - vr: 09:00 - 18:00
za - zo + feestdagen: 10:00 - 18:00

Gesloten: 24, 25, 26, 31/12, 01, 02/01 + drie weken na de kerstvakantie
Laatste toegang één uur voor sluitingstijd

Ijzerdijk 49
8600 Diksmuide
info@aandeijzer.be
Bezoek website

• Shop
  • Parking
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Diksmuide

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas