Museum

GardeRobe MannekenPis

Manneken Pis heeft meer dan 1.000 kostuums! En er komen regelmatig nieuwe exemplaren bij. Het is het enige beeldje ter wereld dat zo een uitgebreide garderobe bezit en meer dan 130 dagen per jaar kleren draagt.

Manneken Pis wordt sinds de 17de eeuw door de Brusselaars als een baby vertroeteld. In die periode ontstond de gewoonte om hem tijdens belangrijke evenementen kleren aan te trekken. Die vreemde traditie werd in de loop der eeuwen verdergezet en in de jaren ‘80 zelfs nog opgevoerd.

Religieuze beelden als de Maagd Maria en het Kindje Jezus werden wel vaker aangekleed, maar Manneken Pis is het enige profane beeldje ter wereld met een heuse garderobe.

Op een paar passen van de fontein presenteert dit unieke museum 150 uitzonderlijke kostuums uit alle hoeken van de wereld. Ze zijn in zeven thema’s gerangschikt: geografische herkomst, folklore, verenigingen voor het goede doel of van burgerinitiatieven, ambachten of beroepssectoren, persoonlijkheden en personages, sport- en modewereld.
Het originele beeldje wordt zorgvuldig bewaard in het Broodhuis op de Grote Markt.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 - 17:00

Contact

Eikstraat 19
1000 Brussel
02 514 53 97
musea@brucity.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas