Muziekinstrumentenmuseum (MIM)

De collectie van het grootste muziekinstrumentenmuseum ter wereld omvat een zeer uitgebreide verzameling klassieke, exotische en volkskundige muziekinstrumenten.

In een prachtig gerestaureerd gebouw middenin Brussel dat bestaat uit een art nouveau gedeelte en een classicistisch gedeelte, worden 9000 muziekinstrumenten bewaard. De 1100 interessantste en meest sprekende exemplaren kan je bekijken in vier tentoonstellingszalen, omkaderd door beeldmateriaal en tekstpanelen. De rijk gevulde audio- en videogids brengt de muziekinstrumenten opnieuw tot leven.

Daarnaast heeft het mim ook een concertzaal, een ruimte voor workshops, een museumwinkel, een bibliotheek en helemaal bovenaan een restaurant met terras, waar het adembenemende uitzicht op de hoofdstad een uniek aroma verleent aan het menu.

di - vr: 09:30 - 17:00
za - zo: 10:00 - 17:00
Gesloten: maandag, 01/01, 01/05, 01/11, 25/12

Hofberg 2
info@mim.be
Bezoek website

• Shop
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas