Museum

FOMU - Fotomuseum Antwerpen

Is fotografie je ding, dan ben je bij het FOMU op het Antwerpse Zuid aan het juiste adres. Jaarlijks organiseert het museum tentoonstellingen van Belgische en internationale fotografen, waarin fotografie, film en nieuwe media met elkaar in contact komen.

In wisselende tentoonstellingen van zowel nationaal als internationaal talent toont het FOMU je de boeiende wereld van de fotografie. Ook maak je er in thematische tentoonstellingen kennis met de museumcollectie, die maar liefst 3 miljoen objecten bevat!

Bekende namen die al de revue passeerden zijn August Sander, Saul Leiter, Herman Selleslags, Nick Hannes, Weegee, Tony Le Duc, Peter Lindbergh, Carl De Keyzer en Ai Weiwei.

Is je honger naar fotografie na een bezoek aan de expo’s nog niet gestild, dan vind je beslist je goesting in het gevarieerde aanbod workshops, artist talks en events voor jong en oud. In de museumshop tik je mooie fotografieboeken, postkaarten en andere spulletjes op de kop. Nagenieten doe je met een warme koffie of lekkere hap in museumcafé PIXEL.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: 25/12, 01/01
24/12: geopend tot 14u
31/12: geopend tot 14u

Contact

Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
03 242 93 00
info@fomu.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Antwerpen-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas