Museum

Musée des arts de la Marionnette

De permanente tentoonstelling « Marionnettes du Monde, entre Terre et Ciel » laat de bezoekers proeven van een uitzonderlijke verzameling van technieken en stijlen van marionetten uit de hele wereld. Een levende kunstvorm voortdurend in ontwikkeling!

Met de permanente tentoonstelling « Marionnettes du Monde, entre Terre et Ciel », laat het Museum van de Marionettenkunst de bezoekers proeven een uitzonderlijke verzameling met een presentatie van alle technieken en stijlen van marionetten uit de hele wereld.
Deze reis rond de wereld zal u laten kennismaken met de populairste figuren uit het Europese figurentheater, gekend door klein en groot, alsook met typisch Afrikaanse en Aziatische figuren. Het Museum laat u verder te kijken dan het idee dat een figuur gewoon een ding is. Verder staan we stil bij de sterke maatschappelijke verankering en de verschillende facetten van deze kunstvorm die een combinatie vormt van entertainment, vorming, mythologie en spiritualiteit. Een levende kunstvorm voortdurend in ontwikkeling!

Bestel museumpas

Openingsuren

di - vr: 09:00 > 12:30 + 14:00 > 17:00
za, zo, feestdagen: 14:00 > 18:00

Contact

Rue Saint-Martin 47
7500 Doornik
32 (0)69/88.91.40
maisondelamarionnette@skynet.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Doornik

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas