Museum

Design Museum Gent

Design Museum Gent maakt je bewust van de grote impact die design heeft op je dagelijks leven. Het is het enige Belgisch designmuseum met zowel historische als hedendaagse collecties.

In het hart van Gent, achter de statige gevel van een 18e-eeuws stadspaleis, vind je een afwisselende selectie van toegepaste kunsten, industrieel design en artistiek design, van Henry van de Velde tot vandaag. Met spraakmakende tijdelijke tentoonstellingen laat het museum je stilstaan bij de impact die goed design heeft op je leven en op de samenleving.

In de collectiepresentatie kies je het parcours dat je het meest interesseert. Een handvol routes geven je de kans om designobjecten vanuit een bepaald thema te bekijken.

Kom gerust met de hele familie. Het gratis Museumspel geeft kinderen al spelend een introductie tot design. De museumshop is dan weer een uithangbord voor betaalbaar en Belgisch design.

Bestel museumpas

Openingsuren

ma, di, do, vr: 09:30 - 17:30
woe: gesloten
za - zo, feestdagen, schoolvakanties: 10:00 - 18:00
Gesloten: 01/01, 25/12

Contact

Jan Breydelstraat 5
9000 Gent
09 267 99 99
museum.design@gent.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Gent-Sint-Pieters

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas