Museum

Dodengang

De loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog spreken meer dan 100 jaar later nog steeds tot de verbeelding. Geen betere plaats om de onwezenlijke omstandigheden die de soldaten te verduren kregen te ontdekken dan de Dodengang in Diksmuide.

Treed in de voetsporen van onze Belgische soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog en betreed de beruchte Dodengang in Diksmuide. Kom in het enige bewaarde Belgische loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog alles te weten over het harde bestaan van soldaten aan het front. De unieke omgeving en authentieke voorwerpen tonen je het dagelijkse leven tijdens de Groote Oorlog. Een sombere en lugubere omgeving, waar gevaar en de dood achter iedere hoek schuilen…
In het interpretatiecentrum ontdek je aan de hand van interactieve applicaties, levensgrote foto’s, films en originele objecten het verhaal van de Dodengang. De persoonlijke verhalen en getuigenissen van gesneuvelden en gewonden kruipen onder je huid.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog was dit de hel voor vele soldaten, vandaag is de Dodengang een must-see die niemand onberoerd laat.

Ga gratis met de museumpas
242 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Van 1 april tot 15 november:
Ma - Zo : 10:00 > 18:00

Van 16 november tot 31 maart:
Di : 9:30 > 16:00
Do : 9:30 > 16:00

Contact

IJzerdijk 65
8600 Diksmuide
02 / 737 78 11
dodengang.diksmuide@warheritage.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Parking

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Diksmuide

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas