Museum

Middelheimmuseum

Het Middelheimmuseum is een unieke instelling waar het verrassende samenspel tussen kunst en natuur voor bijzondere ervaringen zorgt. Het openluchtmuseum toont moderne en hedendaagse kunst in een groene parkomgeving.

Stukken van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Juan Muňoz, Panamarenko, Chris Burden, Dan Graham, Ai Weiwei, Roman Signer, Bruce Nauman … geven een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst.

Jaarlijks nodigt het museum gerenommeerde of beloftevolle kunstenaars uit. Los van de 'white cube' van een museumzaal gaan zij in interactie met de eindeloze mogelijkheden van de parkruimte en de bestaande collectie. Dit stimuleert hen tot nieuw werk op maat van het Middelheimmuseum. Het museum werkte al samen met o.m. Berlinde De Bruyckere, Wim Delvoye, Yoshitomo Nara, Paul McCarthy, Chris Burden, John Körmeling, Erwin Wurm, Richard Deacon...

Met jaarlijks ongeveer 500 000 bezoekers is het gratis toegankelijke Middelheimmuseum een laagdrempelige toegangspoort tot moderne en hedendaagse beeldende kunst, voor jong en oud, van natuurliefhebber tot expert. Cultuur en recreatie zijn er optimaal samengebracht.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

okt - mrt: di - zo: 10:00 - 17:00
apr: di - zo: 10:00 - 19:00
mei - aug: di - zo: 10:00 - 20:00
sept: di - zo: 10:00 - 19:00

Gesloten: maandag (behalve paasmaandag en pinkstermaandag), 01/01, 01/05, O.L.H.-Hemelvaart, 01/11, 25/12

Dit museum is gratis voor alle bezoekers, maar museumPASSmusées wil het ook zijn pashouders van harte aanbevelen.

Contact

Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen
03 288 33 60
middelheimmuseum@stad.antwerpen.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas