Museum

Mudia

Trouw aan zijn motto "Kunst anders beleven", biedt Mudia een ludieke ervaring aan via een boeiend parcours langs meer dan 300 originele kunstwerken en een 60-tal interactieve schermen.

De bezoeker maakt een reis door de geschiedenis van de kunst waarbij 300 originele werken en vijftig verschillende artistieke stromingen vanaf de renaissance tot vandaag worden verkend. Vooral schilderkunst, tekeningen, beeldhouwkunst, maar ook strips, fotografie en animatiefilms komen aan bod. Bekende kunstenaars, maar ook minder bekende artiesten vormen deel van dit boeiend parcours: Brueghel, Veronese, Gentileschi, Rops, Ensor, Spilliaert, Klimt, Rodin, Wouters, Kandinsky, Picasso, Munch, Alechinsky en vele anderen.

Naast de originele werken vindt u een 60-tal animaties, spelletjes en interactieve schermen verspreid over de 20 tentoonstellingszalen. Zij geven duiding en diepgang bij de werken en kunststromingen, maar betrekken u ook actief en vaak op ludieke wijze in de wereld van kunst.

Mudia, eindelijk een museum voor jong en oud!

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

wo - vr: 10:00 - 17:00
za - zo, feestdagen en schoolvakanties: 10:00 - 18:00
Gesloten: 25/12, 01/01,jaarlijkse sluiting tussen half januari en half februari (de data van de jaarlijkse sluiting verschillen van jaar tot jaar)

Contact

Esroplein 61
6890 Redu
+32(0)61 51 11 96
info@mudia.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Libramont

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas