Museum

Train World

Beleef de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen. Aanschouw en voel de rijkdom van de Belgische spoorwegen in het écht. Prachtige stoomlocomotieven en andere historische collectiestukken staan op u te wachten.

Gelegen in het hart van het Belgische spoorwegnet, in het prachtig gerestaureerd station van Schaarbeek, nodigt Train World u uit voor een unieke belevenis die al uw zinnen zal prikkelen. Het museum van de Belgische spoorwegen laat de bezoekers zijn indrukwekkende collectie, versterkt door een uitstekende scenografie, ontdekken.

Train World is meer dan een museum, het is een unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot de flitsende hogesnelheidstreinen brengt! Een bezoek aan Train World is een actieve en verrassende uitstap. Bezoekers van alle leeftijden nemen enthousiast plaats in machines die hen meevoeren naar een ander tijdperk. Je wandelt tussen locomotieven, neemt plaats in treinen van 100 jaar oud, bezoekt een spoorweghuisje en loopt over een echte spoorwegbrug. Je ervaart zelfs hoe het voelt om een trein te besturen!

Bestel museumpas

Openingsuren

di > zo: 10:00 > 17:00 (laatste toegang: 15:30)
Gesloten: 25/12, 01/01

Contact

Prinses-Elisabethplein 5
1030 Schaarbeek
02 224 74 98
info@trainworld.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Schaarbeek

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas