Museum

Openluchtmuseum Bokrijk

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? Of hoe het verleden ons heden en onze toekomst inspireerde? In het Openluchtmuseum Bokrijk staat vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen centraal.

Laat je verrassen door vier boeiende museumdelen met elk een unieke invulling.
In het museumdeel 'Kempen' kan je vakmensen aan het werk ziet en zelf creatief aan de slag gaan in een van de twee nieuwe atelierschuren. In 'Haspengouw' dompelen acteurs je onder in het jaar 1913.

Het deel 'Oost- en West-Vlaanderen' biedt je een rustige wandeling, waar je kan genieten van de pracht en stilte van het cultuurlandschap. ‘De sixties’ voeren je terug naar de turbulente jaren '60 met levensechte decors van een woonkamer, tankstation en café.

Vanaf 30 maart opent Openluchtmuseum Bokrijk met een programmatie in het teken van restauratie en bouwcultuur. Zie gepassioneerde vakmensen in actie en steek zelf de handen uit de mouwen. Ontdek nieuwe activiteiten en expo’s, ontmoet levend erfgoed van heel dichtbij en mis de belevingsvolle evenementen niet, waar heden, verleden en toekomst op verrassende wijze samenkomen.

Reserveer je tickets via www.bokrijk.be en selecteer ‘Museumpas’ bij je online boeking. Vergeet bij je bezoek je geldige museumkaart en je e-ticket niet, die dien je aan de kassa te tonen.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Di - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: maandag, uitgezonderd feestdagen en de maandagen in de Vlaamse schoolvakanties.

Contact

Bokrijklaan 1
3600 Genk
011 26 53 00
infobokrijk@limburg.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Bokrijk

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas