Museum

Le Grand Curtius

Het Grand Curtius ligt in het historische hart van Luik. Deze museumsite, bestaande uit een Maaslands Renaissance gebouw, herbergt meer dan 5000 m² uitzonderlijke collecties kunst en geschiedenis.

Het Grand Curtius ligt in het historische hart van Luik. Deze museumsite, bestaande uit een Maaslands Renaissance gebouw, herbergt meer dan 5000 m² uitzonderlijke collecties kunst en geschiedenis. Binnen de Grand Curtius kan het publiek meer dan 7000 jaar geschiedenis ontdekken, via collecties die ooit op verschillende plaatsen waren verspreid. Op de Grand Curtius zijn vandaag het oude museum van wapens, het glasmuseum, het museum voor archeologie en decoratieve kunst bijeen, evenals het Museum voor religieuze kunst en de Maaslandse kunst. Het aldus voorgestelde ensemble, de opmerkelijke hoeveelheid en kwaliteit van de duizenden stukken die tentoongesteld en in reserve zijn, maken het een van de rijkste musea voor kunst en geschiedenis in België.

Ga gratis met de museumpas
225 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

ma, woe - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: dinsdag, 01/01, 01/05, 25/12

Contact

Féronstrée 136
4000 Luik
+32 (0)4 221 68 17
infograndcurtius@liege.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Luik-Sint-Lambertus

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas