Museum

Fondation A Stichting

A Stichting biedt ondersteuning aan de creatie, de kennis en de conservatie van het fotografische beeld. Haar fotocollectie bestaat uit grote gehelen van werk van fotografen met een documentaire insteek en van wie een groot aantal wereldwijd erkend is.

Op initiatief van Astrid Ullens de Schooten opende A Stichting, een vereniging van openbaar nut, in het zuiden van Brussel in oktober 2012 haar deuren.
Ze wil ondersteuning bieden aan de creatie, de kennis en de conservatie van het fotografische beeld. Het doel is de uitdagingen en de tegenstellingen die van het beelddocument uitgaan te onderzoeken, met de bedoeling de visuele wereld waarin we leven in vraag te stellen.
Elk jaar worden twee tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Het hart van A Stichting is een fotocollectie. Die bestaat uit grote gehelen van werk van fotografen met een documentaire insteek en van wie een groot aantal wereldwijd erkend is.
Het is een echt platform gewijd aan de fotografie en is ook partner van tentoonstellingen en boekprojecten georganiseerd in samenwerking met andere culturele instellingen.

Bestel museumpas

Openingsuren

wo > zo: 13:00 > 18:00

Gesloten: van 20/12/21 tem 21/01/22, maand juni en juli

Contact

Van Volxemlaan 304
1190 Vorst
02 502 38 78
info@fondationastichting.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Zuidstation

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas