Museum

CENTRALE for contemporary art

De CENTRALE for contemporary art wil een zo breed mogelijk publiek warm maken voor hedendaagse visuele kunst. Dit centrum voor hedendaagse kunst van de Stad Brussel moedigt je aan om na te denken over de samenleving van vandaag.

De CENTRALE is een plek die openstaat voor de wereld, Europa, de stad en de wijk, en wil een antwoord zijn op het specifieke karakter van Brussel met haar verscheidenheid aan inwoners en rijkdom aan culturen.

De CENTRALE stelt contemporaine kunst en haar link met de hedendaagse maatschappelijke evolutie in vraag. De programmatie promoot de beeldende kunsten, zet artiesten van buiten het officiële kunstcircuit in de kijker, opent de deuren voor culturele minderheden en toont werken die de grenzen van de kunst aftasten zonder een eenzijdige visie op creaties op te dringen.

Rode draad hierbij zijn thematentoonstellingen, duo’s van Brusselse en internationale kunstenaars, samenwerkingen met Brusselse kunstscholen, participatieve projecten van Belgische artiesten in residentie en samenwerkingen met andere locaties waar hedendaagse kunst in al haar vormen (performance, muziek, film, literatuur enzovoort) een plaats krijgt.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

wo - zo: 10:30 > 18:00

Gesloten: feestdagen en periode van montage/demontage, 01/01, 01/05, 01/11, 11/11, 25/12

Contact

Sint-Katelijnepleine 45
1000 Brussel
02 279 64 44
info@centrale.brussels
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas