Het Autrique-huis

Het Autrique-huis is het eerste markante gebouw van Victor Horta. Het werd in 1893 gebouwd en is nog steeds een voornaam element in het architectonisch patrimonium van Brussel.

Het huis werd op uitmuntende wijze gerestaureerd en betekent een belangrijke maatstaf van de Art Nouveau. Er worden namelijk veel elementen teruggevonden die de architect en zijn zoektocht kenmerken.

De manier waarop de ruimte ingedeeld is, staat garant voor verrassingen: François Schuiten en Benoît Peeters hebben de originele enscenering gerespecteerd en richtten het huis van de kelder tot de zolder historisch verantwoord in. Bezoek dit Victor Horta-huis dat een soort van eerbetoon aan de Brusselse privé-architectuur betekent, terwijl het net zo goed de verbeelding aanspreekt.

wo - zo: 12:00 - 18:00
Gesloten: maandag, dinsdag en feestdagen

Haachtsesteenweg 266

• Shop

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.