Museum

TAMAT, Museum voor Wandtapijten en Textielkunsten van de Federatie Wallonië-Brussel

Als volwaardig museum beheert het TAMAT zijn verzameling oude wandtapijten en hedendaagse kunstwerken van textiel. Tentoonstellingen, onderzoek, conservatie en publiekswerking dragen bij aan de collectieontsluiting.

Als volwaardig museum beheert het TAMAT collecties oude wandtapijten en hedendaagse textielkunstwerken. Deze stukken behoren tot de verzamelingen van het TAMAT zelf, van de Fédération Wallonie-Bruxelles, van de provincie Henegouwen of van de stad Doornik. De ontsluiting van de kunstwerken gebeurt dankzij wetenschappelijk onderzoek, het organiseren van tijdelijke thematische tentoonstellingen, het restaureren van werken en een uitgebreide publiekwerking voor jong en oud. Actief onderzoek in de kunsten is ook een van de pijlers van het TAMAT: acht bursalen kunnen jaarlijks aan de slag in ateliers binnen de museummuren en dit onder begeleiding van een koppel artistiek adviseurs.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 > 13:00 & 13:30 > 17:30

Gesloten: maandag, 1/1, 2/1, 21/3,1/5, 14/9, 1/11, 2/11

Contact

Place Reine Astrid 9
7500 Doornik
069.234.285
info@tamat.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Doornik

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas