Museum

Silex's (wintersluiting tot 31 maart 2023)

Tijdelijk gesloten

Gelegen in een natuurlijk schrijn, kan je in de Silex’s, of de Neolithische vuursteenmijnen van Spiennes, een archeologische site ontdekken. Silex's biedt wandelingen, een tentoonstelling en een ondergronds bezoek in de 6000 jaar oude mijnen aan.

De archeologische site van Spiennes, die in 2000 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst werd geplaatst, is een van de oudste en grootste vuursteenmijnen uit Europa. De site (op 6 km van Mons) telt duizenden mijnschachten en strekt zich uit over 100 hectare.

Door mijnschachten van wel 16 meter diep uit te graven, paste de neolithische mens de benodigde technieken toe om grote vuursteenblokken te winnen, die soms veel meer dan honderd kilo wogen. Daarnaast ontwikkelde hij deskundige slijptechnieken die vandaag de dag getuigen van een schat aan menselijke kennis.

Silex's, het informatiecentrum van de neolithische mijnen van Spiennes, ligt in een groene zone. De bezoekers kunnen er alle facetten van deze internationaal beroemde, archeologische site ontdekken. Bezoekers kunnen er didactische wandelingen in de buitenlucht maken, de tentoonstellingsruimte bezoeken en in een neolithische mijnschacht afdalen.

Ga gratis met de museumpas
225 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Tijdelijk gesloten
Open van 2/04/2022 tot 06/11/2022

di - zo: 10:00 > 16:00

Gesloten: maandag

Contact

Rue du Point du Jour 200
7032 Spiennes
065 40 53 25
polemuseal@ville.mons.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas