Museum

Museum De Reede

Museum De Reede (MDR) in Antwerpen, uitsluitend gewijd aan grafische kunst, is een initiatief van de Nederlander Harry Rutten, die zijn kunstverzameling met vooral prenten van Goya, Rops en Munch aan een Belgische Stichting schonk.

Antwerpen als locatie voor het nieuwe museum was een weloverwogen beslissing, niet alleen omdat de stad een belangrijk centrum van cultuur is, maar ook een eeuwenlange traditie van graveerkunst kent, met beroemde drukkers als Christoffel Plantin en Jan Moretus.

De unieke en nog steeds groeiende MDR-collectie omvat niet alleen werk van drie meesters in de grafische kunst, Francisco Goya, Félicien Rops en Edvard Munch die de kern van de verzameling vormen, maar ook Paula Rego, Ernst Ludwig Kirchner, Käthe Kollwitz, Max Beckmann, Jacob Toornvliet, Théophile-Alexandre Steinlen zijn vertegenwoordigd, naast een twintigtal Belgische kunstenaars als Rik Wouters, James Ensor, Eugeen Van Mieghem, Henri Evenepoel, Gustave Van de Woestyne, Hugo Claus en de bekende Antwerpenaar Fred Bervoets.

Goya, Rops en Munch hebben er elk hun eigen zaal. Een vierde ruimte herbergt de overige kunstenaars van de collectie, tenzij zij even plaats maken voor een tijdelijke tentoonstelling.

Ga gratis met de museumpas
245 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Vr, Za, Zo + Ma: 11:00 - 17:00

Gesloten: dinsdag, woensdag, donderdag

Contact

Ernest Van Dijckkaai 7
2000 Antwerpen
03 434 03 04
info@museum-dereede.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Antwerpen-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas