Museum

Mode & Kant Museum

Elk jaar zet het Mode & Kant Museum een thematische tentoonstelling in de kijker die een sleutelmoment in de geschiedenis van de mode betekent. Hierbij wordt telkens de nadruk gelegd op de Brusselse en Belgische creaties.

Binnen de jaarlijkse thematische tentoonstellingen gaat de aandacht zowel naar crinolines van de 19de eeuw als naar de mode van de sixties of naar bruidsjurken vanaf het einde van de 18de eeuw tot nu.

Brussels kantwerk heeft in de loop der eeuwen internationale faam verworven tot in de hoogste koninklijke regionen van Europa. De Kantkamer dompelt de bezoekers op een originele manier onder in de geschiedenis en confectie van dit textiel.

In de Textile Box brengt het museum ook hulde aan hedendaagse textielcreaties. De tentoonstellingen die opgezet worden, tonen de veelzijdigheid van het vakgebied en spelen in op de actualiteit van ontwerpers/kunstenaars.

Ga gratis met de museumpas
245 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 - 17:00

Contact

Violetstraat 12
1000 Brussel
02 213 44 50
musea@brucity.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas