Belgisch Stripmuseum

Het Stripmuseum plaatst de auteurs en helden van de Negende Kunst in de belangstelling. In een ravissant art-nouveaudecor verzamelt dit museum alles over stripverhalen, van de prestigieuze begindagen tot de meest hedendaagse ontwikkelingen.

Al meer dan 25 jaar zet het Stripmuseum de auteurs en helden van de Negende Kunst in de schijnwerpers. De verzameling van het museum is een hommage aan de pioniers van het medium en biedt eveneens een blik op het hedendaags stripverhaal.

Dankzij de permanente tentoonstellingen, die regelmatig vernieuwd worden, en een afwisselend programma van tijdelijke exposities maak je kennis met de talrijke facetten van het stripverhaal. Kuifje en de Smurfen nemen je mee naar avonturenland, een wereld waar creativiteit geen grenzen kent.

Het uitzonderlijke art-nouveaugebouw van Victor Horta geeft je bezoek nog een extra dimensie.

ma - zo: 10:00 - 18:00

Zandstraat 20