Museum

Fondation CAB

Gehuisd in een voormalige steenkoolopslag uit de jaren ’30 in typische Art déco stijl, biedt Fondation CAB zowel aan kunstenaars als bezoekers een unieke context voor een onvergetelijke ontmoeting met minimalistische en conceptuele kunst.

Opgericht in 2012 door de kunstverzamelaar Hubert Bonnet, opereert de Fondation CAB in Brussel als een not-for-profit platform dat inzet op de promotie van Belgische en internationale minimalistische en conceptuele kunst, en dit door een dynamisch programma van tentoonstellingen en evenementen.

Gehuisd in een voormalige steenkoolopslag uit de jaren ’30 in typische Art déco stijl, biedt Fondation CAB zowel aan kunstenaars als bezoekers een unieke context voor een onvergetelijke ontmoeting met kunst. Het gebouw bestrijkt 800 m2 met Olivier Dwek, en werd helemaal verbouwd tot een open ruimte die zich in de omgeving van zowel de idyllische vijvers van Elsene, als vlakbij talrijke andere artistieke initiatieven bevindt. Temidden van deze originele architectuur, faciliteert het moduleerbare en flexibele interieur de mogelijkheid tot artistieke experimentatie.
Fondation CAB omvat tevens een ruime studio en appartement voor kunstenaars in residentie.

Fondation CAB is een dynamische actor in het Brusselse kunstenveld en vult zowel in het lokale als in het internationale artistieke circuit een onmisbare rol in.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

wo - za: 12:00 > 18:00

Gesloten: tijdens af- en opbouw van tentoonstellingen, maandag, dinsdag, van 24/12 tot12/01

Contact

Borrensstraat 32-34
1050 Elsene
02 644 34 32
info@fondationcab.com
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Etterbeek

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas