Museum

Suske en Wiske Museum

Tijdens de Striptoer in het Suske en Wiske Museum, ontdek je door leuke opdrachten wat je allemaal nodig hebt voor een goed stripverhaal. Dit is het begin van een eigen avontuur, waarbij een tijdreisje natuurlijk niet mag ontbreken.

In het huis waar Willy Vandersteen vroeger woonde en werkte, vind je nu het Suske en Wiske Museum. In het onlangs vernieuwde interactieve museum voor kinderen ontdek je wat je allemaal nodig hebt voor een goed stripverhaal. Tijdens de Striptoer neemt niemand minder dan Vandersteen zélf de bezoekers mee door 9 kamers en geeft tips en uitleg. Aan het einde heeft iedereen een onvergetelijk avontuur beleefd én een eigen stripverhaal gecreëerd! De plaatsen voor elk tijdslot zijn beperkt, dus reserveren is noodzakelijk!

Naast de interactieve Striptoer kun je er sinds kort ook de voormalige Studio Vandersteen bezoeken. Je ziet er waar Vandersteen en zijn medewerkers de verschillende stripreeksen bedachten en tekenden. Aan de hand van voorwerpen, anekdotes en natuurlijk zijn vele (strip)verhalen kom je alles te weten over zijn tekencarrière.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

wo: 14:00 > 17:00
ma, di, do, vr: 09:00 > 17:00 (voor scholen)

Tijdens zomervakantie open van maandag tot vrijdag – 3 tijdsloten per dag (10u, 12u30 en 15u)

Tijdens overige Vlaamse schoolvakantie open van maandag tot zondag – 3 tijdsloten per dag (10u, 12u30 en 15u) - raadpleeg hiervoor zeker de website voor de exacte openingstijden!

Contact

Beauvoislaan 98
2920 Kalmthout
03 666 64 85
suskeenwiskemuseum@provincieantwerpen.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Kalmthout

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas