In Flanders Fields Museum

Het In Flanders Fields Museum brengt op een beklijvende, interactieve manier het verhaal van de Eerste Wereldoorlog. De focus ligt op de menselijke ervaring, op de persoonlijke getuigenis van de oorlogservaring en op het landschap als laatste getuige.

In Flanders Fields laat je kennis maken met de menselijke ervaring in de oorlog. Op verschillende plaatsen in het museum wordt er op indringende wijze een persoonlijk verhaal verteld.

Naast het persoonlijke verhaal staat het landschap als getuige van WOI centraal. Binnen het museumparcours kan je daarom ook een bezoek aan het belfort maken. Vanop de torenomgang kijkt je uit over de stad en de omliggende slagvelden. Nadien kan je eventueel de frontstreek bezoeken.

Om het belevingsaspect nog te vergroten, ontvang je bij aankomst een ‘poppy’armband. Dankzij de chip die in de armband zit, wordt de taalkeuze automatisch ingesteld en kan de bezoeker vier verhalen ontdekken doorheen de permanente tentoonstelling. Elk jaar organiseert het museum ook één of meerdere grote tijdelijke tentoonstellingen.

01/04 > 15/11: Ma - zo: 10:00 - 18:00
16/11 > 31/03: Di - zo: 10:00 - 18:00
Twee weken gesloten in januari aansluitend op de kerstvakantie

Grote Markt 34