Museum

La Boverie

La Boverie brengt de vaste collecties van de Stad Luik in een nieuwe omgeving en biedt een programma met tentoonstellingen van internationaal niveau. La Boverie heeft een samenwerking met het prestigieuze Louvre.

La Boverie is een architecturale parel die onlangs gerenoveerd werd door Rudy Ricciotti en p.HD. Het museum brengt de vaste collecties van de Stad Luik en tentoonstellingen van internationaal niveau. De vaste collecties bevatten de mooiste verzameling schone kunsten van de stad Luik. De artistieke werken worden op chronologische volgorde, van de 16e eeuw tot op heden. (Ingres, Monet, Picasso, Chagall, Arp, Magnelli, Gauguin, Hantai, Monory, Gilbert & George, Claus, Magritte, Delvaux, Alechinsky, Wéry, Lombard, de Lairesse, Del Cour, Defrance…) La Boverie is omgeven door groen en u kunt er genieten van de prachtige omgeving. Het Boveriepark ligt op een steenworp afstand van het majestueuze, door Calatrava gebouwde, station van Luik-Guillemins dat. Het werd samen met het museum al snel één van de meest populaire plaatsen in Luik.

De tentoonstelling "Warhol- The American Dream Factory' is niet toegankelijk met de museumpas, doordat dit een expo van een externe partner betreft.

Bestel museumpas

Openingsuren

Opnieuw open (COVID-19)
di - zo: 10:00 - 18:00
Gesloten: maandag, 01/01, 01/05, 25/12

Contact

Parc de La Boverie
4020 Luik
+32.(0)4.238.55.01
info@laboverie.com
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Luik-Guillemins

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Tentoonstellingen in dit museum

Er zijn momenteel geen tentoonstellingen in dit museum.