Museum

La Boverie

La Boverie brengt de vaste collecties van de Stad Luik in een nieuwe omgeving en biedt een programma met tentoonstellingen van internationaal niveau. La Boverie heeft een samenwerking met het prestigieuze Louvre.

La Boverie is een architecturale parel die onlangs gerenoveerd werd door Rudy Ricciotti en p.HD. Het museum brengt de vaste collecties van de Stad Luik en tentoonstellingen van internationaal niveau. De vaste collecties bevatten de mooiste verzameling schone kunsten van de stad Luik. De artistieke werken worden op chronologische volgorde, van de 16e eeuw tot op heden. (Ingres, Monet, Picasso, Chagall, Arp, Magnelli, Gauguin, Hantai, Monory, Gilbert & George, Claus, Magritte, Delvaux, Alechinsky, Wéry, Lombard, de Lairesse, Del Cour, Defrance…) La Boverie is omgeven door groen en u kunt er genieten van de prachtige omgeving. Het Boveriepark ligt op een steenworp afstand van het majestueuze, door Calatrava gebouwde, station van Luik-Guillemins dat. Het werd samen met het museum al snel één van de meest populaire plaatsen in Luik.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 10:00 > 18:00

Gesloten: maandag, 01/01, 01/05, 1/11, 11/11, 25/12

De tentoonstelling "BILL VIOLA.Sculptor of Time" wordt in partnerschap met Tempora georganiseerd. Wie een museumpas heeft, betaalt daarom het ticket voor deze expo.
De vaste collectie van La Boverie is wel gratis met de museumpas.

Contact

Parc de La Boverie
4020 Luik
+32.(0)4.238.55.01
info@laboverie.com
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Luik-Guillemins

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas