Koninklijk Museum van Mariemont

Temidden van een park bevindt zich het Koninklijk Museum van Mariemont dat ontstaan is dankzij de passie van Raoul Warocqué. De diversiteit van de collecties zal je verrassen: het oude Egypte, Griekenland, het Verre Oosten, Henegouwen ...

Het Koninklijk Museum van Mariemont is ontstaan dankzij de passie van Raoul Warocqué, een rijke, 19de-eeuwse steenkoolindustrieel. Hij was een verzamelaar met een neus voor kunst, geschiedeins, Oudheid, boeken, en meer.

Het museum verrast je met de diversiteit van zijn collectie die je laat reizen van het oude Griekenland tot Henegouwen, via Egypte, het Verre Oosten en Gallië. Je ontdekt er een Egyptische mummie naast een enigmatische strigilis, een glimlachende Boeddha, Gallo-Romeinse juwelen, een collectie Doorniks porselein en een authentiek Japans theepaviljoen.

Het museum bevindt zich in het hart van een groot park dat één van de mooiste arboretums van België is. Wandel doorheen deze prachtige omgeving tussen de soms honderdjarige bomen en de vele bronzen beelden, waaronder de Burgers van Calais van Auguste Rodin en Le semeur van Constantin Meunier.

01/04 > 30/09 di - zo: 10:00 - 18:00
01/10 > 31/03 di - zo: 10:00 > 17:00