Museum

Memorial Museum Passchendaele 1917

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog met bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale.

De Slag bij Passendale (1917) staat bekend als een van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog, met meer dan een half miljoen slachtoffers voor een terreinwinst van slechts acht kilometer. ‘Passchendaele’ werd niet alleen een begrip in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, het werd ook het symbool van de grote zinloosheid van oorlogsgeweld in al zijn gruwel.

Het museum combineert de interactieve opstelling van een eigentijds museum met het uitzonderlijke belevingsaspect van de Dugout & Trench loopgraven.

Het museumgedeelte brengt een overzicht van de vijf slagen bij Ieper, waaronder de Slag bij Passendale. Groot en klein krijgen een zicht op hoe het leven op en rond de slagvelden moet geweest zijn. Het bezoekerscircuit gaat vervolgens verder via de unieke Dugout Experience.

Afsluiter van het bezoek is de waarheidsgetrouwe reconstructie van Duitse en Britse loopgraven waarlangs originele schuilplaatsen nagebouwd werden. Een aangrijpend bezoek dat je verkenning van oorlogssites in de omgeving alleen maar zal verrijken.

Ga gratis met de museumpas
237 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Gesloten van 05/12/2022 tot 01/02/2023

2023:
ma - zo: 10:00 - 17:30 (Laatste toegang om 16.30u)

Contact

Berten Pilstraat 5a
8980 Zonnebeke
051 77 04 41
info@passchendaele.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas