Museum

Atlantikwall Raversyde

Atlantikwall Raversyde is een van de best bewaarde restanten van de Duitse verdedigingslinie (WO II), met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen.

Atlantikwall Raversyde is een van de best bewaarde restanten van de Duitse verdedigingslinie (WO II), met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen. Door haar goede staat van conservatie kan zij gerekend worden bij de belangrijkste Europese Musea gespecialiseerd in militaire verdedigingswerken. Batterij Aachen, een uniek bunkercomplex uit WO I, ligt in een glooiend duinengebied met uitzicht op zee. Verdiep je in de boeiende geschiedenis van het dagelijkse leven in de kustbatterij en aan de bezette kust. Batterij Aachen en Batterij Saltzwedel-neu werden beschermd als monument. Batterij Aachen won in 2022 een Europa Nostra Award.

Je vindt in het provinciedomein ook vier gereconstrueerde vissershuizen van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde (ANNO 1465, bezoek enkel mogelijk in groepsverband mits reservatie).

Ga gratis met de museumpas
245 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Di - vr: 10:30 – 17:00 (laatste toegang: 15:15)
Za - zo: 10:30 – 18:00
Ma: gesloten

Vlaamse schoolvakanties, (verlengde) weekends en feestdagen:
Ma - zo: 10:30 – 18:00 (laatste toegang: 16:15)

Contact

Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende
059 702285
info@raversyde.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Oostende

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas