Museum

Eperon d'Or

Op de prachtige art deco site Eperon d'Or, een voormalige schoenfabriek, beleef je de industriële geschiedenis van Izegem.

Borstels en schoenen staan op het voorplan, maar er is ook veel aandacht voor de brede impact van de industrialisatie op de stad, de streek en zijn bewoners.

Izegem staat bekend als dé Belgische schoenenstad. In de unieke voorbouw etaleren we een kleurrijke reeks fijne topstukken. In de fabriekshal zie je aan de hand van een complete productielijn hoe schoenen gemaakt werden in de jaren 1950. Je maakt ook van dichtbij kennis met o.a. roggen-, padden- en zelfs kippenpotenleder.
Izegem is ook bekend voor zijn borstels. Statige borstelbaronnen leiden je door de geschiedenis van de Izegemse én de mondiale borstelgeschiedenis. Je leert over de groei en de bloei en over het vakmanschap. Een reeks nog werkende machines biedt een overzicht van de technische evolutie van het einde van de 19de eeuw tot het jaar 1970. Je kan ook voelen en ruiken aan grondstoffen en materialen.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - zo: 13:30 - 17:30
Paas- en zomervakantie: 10:00 - 17:30
Kerstvakantie: 13:30 - 17:30

Gesloten: maandag en feestdagen

Contact

Prins Albertlaan 5
8870 Izegem
0032 51 316446
eperondor@izegem.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Izegem

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas