Museum

Hergé Museum

Op 5 min. lopen vanaf het station Louvain-la-Neuve, vind je een prachtig portret van de maker van Kuifje en Bobbie. Tekeningen, documenten, zeldzame voorwerpen zijn in een opmerkelijke architectuur verzameld, waardig de meester van de Klare Lijn.

Het Hergé Museum, het grootste museum ter wereld gewijd aan een auteur van stripverhalen. Een uitzonderlijke plek, bedacht door de Franse architect, Christian de Portzamparc. Een zeer bestudeerde scenografie : een mythisch oeuvre met een prachtig kleurenpalet, het oeuvre van de Meester van de Klare Lijn.
Een grafisch erfgoed dat een verbazingwekkende rijkdom bevat : originele tekeningen, archief, films, modellen, zeldzame objecten bevolken deze grote droommachine.
De kunst van de schepper van Kuifje en Bobbie, de vader van het Europese stripverhaal, wordt er in alle facetten gepresenteerd: Hergé als illustrator, letterontwerper, scenarioschrijver, publicist en soms ook als schilder. Hij was tevens de bedenker van een grafische stijl die de tand des tijds heeft doorstaan.

Ga gratis met de museumpas
245 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - vr : 10:30 -17:30
za - zo: 10:30 - 18:00
Gesloten: maandag, 01/01, 24/12, 25/12 en 31/12

Contact

Rue du Labrador 26
1348 Louvain-la-Neuve
010/488413
resa@museeherge.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Louvain-la-Neuve

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas