Museum

AfricaMuseum

Op slechts 15 km van het centrum van Brussel bevindt zich het AfricaMuseum. De buitengewone diversiteit van de collectie en het historische geklasseerde gebouw, gelegen in de prachtige Franse tuinen, zijn ronduit indrukwekkend.

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, of kortweg het AfricaMuseum, is niet alleen een toonaangevend instituut voor wetenschappelijk onderzoek over Afrika, maar ook één van de meest bezochte musea in België. Het museum is de ideale plek om de rijke geschiedenis van Afrika in zich op te nemen. De permanente tentoonstelling is voornamelijk gewijd aan Centraal-Afrika en opgedeeld in vijf thematische zones. Actuele is thema's zoals koloniale geschiedenis, duurzame ontwikkeling en biodiversiteit komen ruimschoots aan bod, evenals de kunst, de muziek, de rituelen... Het AfricaMuseum toont niet alleen een buitengewoon diverse verzameling, maar het is vooral een ontmoetingsplek waar mensen geïnspireerd worden door de geschiedenis en mogelijkheden van Midden-Afrika. Combineer je bezoek met een wandeling in de mooie parkomgeving.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Di - vr: 10:00 - 17:00
za - zo: 10:00 - 18:00

Gesloten: maandag, 01/01, 01/05 en 25/12

Contact

Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren
02 769 52 11
info@africamuseum.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Brussel-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas