Museum

DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA is hét museum voor diamant, juwelen en zilver in Antwerpen. Het museum bevindt zich op de Grote Markt, samen met de omringende straten vanaf de 16e eeuw de place to be voor wie op zoek was naar objecten gemaakt van goud, zilver en edelstenen.

DIVA, a Brilliant Story
De vaste collectie van DIVA komt tot leven in zes zalen die elk een verhaal vertellen. Ga mee op een tijdreis doorheen 500 jaar vakmanschap en ambacht en bewonder DIVA´s briljante collectie. Naast DIVA, a Brilliant Story presenteert DIVA tijdelijke tentoonstellingen waaronder de reeks ‘Wonderkamer’ met gastcuratoren Axel Vervoordt en juweelontwerpers Wouters & Hendrix. Het tentoonstellingsprogramma van DIVA sluit nauw aan op de thema´s diamant, juwelen en zilver.

DIVA atelier is een atelier voor juwelen en edelsmeedkunst waar zowel specialisten als liefhebbers welkom zijn. Voor specialisten organiseren we masterclasses waar wordt ingezoomd op specifieke technieken van vroeger en nu.

Voor iedereen die zijn of haar kennis over diamant, juwelen en zilver wil verdiepen of zich wil laten verrassen door de Bijzondere Collecties, is er de museumbibliotheek. Neem plaats in de leeszaal, bekijk de gespecialiseerde tijdschriften en raadpleeg de fysieke en digitale informatiebronnen.

Bestel museumpas

Openingsuren

Ma - di, do - zo: 10:00 - 18:00
Woensdag gesloten
Laatste ingang 17:00

Contact

Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen
03 360 52 53
info@divaantwerp.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Antwerpen-Centraal

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas