Museum

C-mine

C-mine is een hybride, creatieve site op de grondvesten van de steenkoolmijn van Winterslag in Genk. Het industriële mijnerfgoed werd met zorg gerenoveerd en staat in een boeiende relatie tot de hedendaagse architecturale gebouwen en elementen.

C-mine is een hybride, creatieve site op de grondvesten van de steenkoolmijn van Winterslag in Genk. Het industriële mijnerfgoed werd met zorg gerenoveerd en staat in een boeiende relatie tot de hedendaagse architecturale gebouwen en elementen. Studenten, artiesten, ondernemers en bezoekers kruisen er elke dag het pad. De verbinding tussen alle elementen is het energiegebouw, dat je welkom heet vanachter de statige schachtbokken en de imposante kunstinstallatie ‘Labyrint’ op het plein. Met een jaarrond programma van kwalitatieve tentoonstellingen, projecten en presentaties is C-mine een publiekslieveling. De site is steeds in transitie, op zoek naar nieuwe invalshoeken en uitdagingen. Om uit te breken in de stad – Genk – én in de wereld.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

Di - zo: 10:00 - 17:00
Ma: gesloten

24/12, 31/12: 10:00 - 14:00, laatste toegang om 12 uur
25/12, 01/01: gesloten

Contact

C-mine 10
3600 Genk
089 65 44 90
c-mine@genk.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Parking
  • Café
  • Restaurant

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Genk

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas