Museum

Archeoforum van Luik

Het Archeoforum van Luik is één van de grootste stedelijke archeologische sites in Europa. Het bevindt zich onder de Place Saint-Lambert in het stadscentrum. Alle periodes uit de geschiedenis, van de prehistorie tot de nieuwste tijden, komen er aan bod.

Het Archeoforum neemt klein en groot, liefhebbers en nieuwsgierigen mee op ontdekkingstocht doorheen de ontwikkeling van de vurige stad van begin tot nu.
Stapsgewijs ontdek je (met een interactieve iPad of in het gezelschap van een ervaren gids) de sporen van de eerste bewoners tijdens de prehistorie, de overblijfselen van een indrukwekkende Romeinse villa, de crypte gebouwd op de plaats van de moord op Sint-Lambertus en de funderingen van de verschillende kerken en kathedralen, symbolen van de macht van het prinsdom gedurende zowat duizend jaar.

Een totaal nieuwe scenografie met een duidelijk pedagogisch karakter toont ongeziene archeologische stukken en dynamische reconstructies. Er worden op de site nog geregeld opgravingen uitgevoerd en je kan er originele tentoonstellingen in het teken van de evolutie van samenlevingen bekijken.

Ga gratis met de museumpas
244 Belgische musea in 1 pas

Openingsuren

di - vr: 09:00 - 16:00
za en schoolvakanties: 10:00 - 17:00

Gesloten: zondag, maandag, 01/01, 01/05, 21/07, 15/08, 27/09, 01/11, 02/11, 11/11, 25/12, Pinksteren

Contact

(onder de) Place Saint-Lambert
4000 Luik
04 250 93 70
infoarcheo@awap.be
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Luik-Guillemins

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas