Museum

Taxandriamuseum

Het Taxandriamuseum brengt de geschiedenis van de Antwerpse Kempen in beeld en voert daarvoor historische figuren op zoals een torenwachter, de Vrouwen van Turnhout en zelfs…een hert. Luister naar hun verhalen en geniet van de rijke (kunst)collectie!

In het Taxandriamuseum worden de kamers bewoond door personages met een eigen kijk op de geschiedenis van de stad en de regio. Ze vertellen hun verhaal, gestoffeerd met pittige anekdotes en voorwerpen uit de rijke kunstcollectie van het museum. Zo is er de internaatstudente die de impact van de positie van het Kempenland aan de grens toont. Of de torenwachter die het krijgsgewoel en wapengekletter van een niet-ommuurde stad beschrijft. De kantwerkster brengt het succes van de kantproductie in de 19de en 20ste eeuw. Wist je dat kantwerkjes die toeristen in Brugge kochten, vaak in Turnhout werden gemaakt? Maak kennis met alle historische figuren en laat hun verhalen via hoofdtelefoons tot leven komen.
Kinderen hebben een eigen plek in het museum waar ze naar hartenlust kunnen knutselen, zich verkleden en zelfs kruisboogschieten!

Bestel museumpas

Openingsuren

Opnieuw open (COVID-19)
di - za: 14:00 - 17:00
zo: 11:00 - 17:00
Gesloten: Maandag, 25/12 > 31/12, 01/01, 02/01

Contact

Begijnenstraat 28
2300 Turnhout
014 43 63 35
TAXANDRIAMUSEUM@TURNHOUT.BE
Bezoek website

Faciliteiten

  • Shop
  • Café

Vlot en voordelig bereikbaar met de trein

NMBS Turnhout

Geniet van 50% korting op je treinreis!
Dankzij je museumpas krijg je 5 Discovery Tickets van NMBS waarmee je aan halve prijs H/T reist naar de musea van je keuze.

Ontdek je voordeel in Mijn museumpas