Brugse Vrije

Het Brugse Vrije is de vroegere rechtbank van Brugge. Nu is het Stadsarchief er gehuisvest. Wandel via de oude assisenzaal naar de Renaissancezaal, waar je de zogenaamde Keizer Karelschouw vindt, ontworpen door Lanceloot Blondeel. Een absolute blikvanger!

Het Brugse Vrije huisvest het stadsarchief waar men het geschreven geheugen van Brugge bewaart. Vroeger was de rechtbank van Brugge er gevestigd.

Wandel via de oude assisenzaal naar de Renaissancezaal. Hier, in de voormalige schepenkamer, is een monumentale pronkschouw uit de 16de eeuw de absolute blikvanger. Deze zogenaamde Keizer Karelschouw in hout, marmer en albast is ontworpen door Lanceloot Blondeel. De Schepenkamer weerspiegelt vorstelijke macht en rechtspraak.

ma - zo: 09:30 - 17:00
Gesloten: 01/01, Hemelvaartsdag (namiddag), 25/12

Voor een ticket dient u zich eerst aan te melden bij het naastgelegen Stadhuis.

Burg 11a
8000 Brugge